Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 148 (8372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Sărbători la final

Esplanada Casei de Cultură, devenită neîncăpătoare la concertele de duminică din cadrul Zilelor Sucevei, încheiate cu un impresionant foc de artificii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava a devenit neîncăpătoare duminică seara pentru miile de spectatori veniți să participe la concertele oferite de municipalitate. Peste 13.000 de iubitori ai muzicii s-au adunat în fața scenei montate în piață, beneficiind pe toată durata serii de concerte de muzică populară, urmate de trei concerte dedicate tinerilor și nu numai. După ultimul act artistic, prezentat pe scenă de cântăreața Alexandra Stan, seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

În ciuda ploilor anunțate până luni la prânz, iubitorii muzicii și ai distracției s-au adunat duminică, începând cu ora 17.00, în piața 22 Decembrie, pentru a asista la programul artistic oferit de primărie în cadrul ultimului episod cultural din cadrul Zilelor Sucevei 2023. Au avut parte de vreme bună și s-au putut bucura până la final de o temperatură plăcută, propice unui asemenea eveniment.

Debutul pe scena centrală a aparținut Fanfarei Municipiului Suceava - Bucovina Art, cu o tradiție de aproape 20 de ani în peisajul muzical sucevean, care a încântat publicul cu sunetul inconfundabil al alămurilor. I-au urmat artiști locali de-acum consacrați, precum cântărețele Gabriela Teișanu și Dana Dăncilă. Nu au lipsit de pe scena suceveană a zilelor de sărbătoare Andra Matei și Adriana Bucevschi. Un moment așteptat a fost cel al recitalului cântăreței Laura Olteanu, la fel cum atmosfera bucovineană a tradiției nu putea fi întregită fără prezența cunoscutului cântăreț sucevean Călin Brăteanu. Au încălzit atmosfera muzicală tradițională apreciatul cântăreț Gheorghiță Rotaru și invitatul special din Republica Moldova, cântărețul Ștefan Albu.

Iubitorii muzicii ușoare, de factură dance sau etno-rock, nu au așteptat în zadar începutul părții a doua a programului. Cea care a ”spart gheața” a fost solista Alina Eremia, cunoscută publicului pentru ritmurile sale dansante. În jurul orei 21.00, în uralele publicului au urcat pe scenă mult așteptații Zdob și Zdub din Republica Moldova, o prezență constantă a scenelor sucevene în ultimii 20 de ani. Răsplătiți cu diplomă de excelență din partea primăriei, ei au părăsit scena în aplauzele fanilor, veniți în număr mare la concert. Ultimul moment muzical al serii a fost mult așteptat de cei mai tineri din publicul adunat în număr mare. Venită de la Madrid, Alexandra Stan a pătruns pe scenă după momentul de suspans pregătit pentru debutul recitalului său și în aplauzele celor care o așteptau cu nerăbdare. Recitalul ei a fost apreciat de publicul venit în număr mare, iar după acordarea unei diplome de excelență din partea primarului Ion Lungu, recitalul s-a terminat în sunetul unor piese foarte cunoscute ale artistei.

Momentul culminant al serii s-a consumat în jurul orei 23.00, un frumos foc de artificii fiind lansat de pe acoperișul Casei de Cultură. În atmosfera muzicii celor de la AC/DC, spectatorii au fost încântați de frumusețea artificiilor, care au putut fi văzute și auzite de la depărtare mare. Atmosfera, incendiară la propriu și figurat, a încheiat târziu trei zile de sărbătoare care au adus bucurie în sufletele sucevenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Esplanada Casei de Cultură, devenită neîncăpătoare la concertele de duminică din cadrul Zilelor Sucevei, încheiate cu un impresionant foc de artificii.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Esplanada Casei de Cultură, devenită neîncăpătoare la concertele de duminică din cadrul Zilelor Sucevei, încheiate cu un impresionant foc de artificii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei