Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 141 (8365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Clubul Copiilor Gura Humorului a pus în scenă ,,Cânt cu drag în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Cultural Gura Humorului a găzduit sâmbătă, 17 iunie, a V-a ediție a Festivalului Interjudețean de Folclor – Concurs de Interpretare Vocală și Instrumentală ,,Cânt cu drag în Bucovina” organizat de Clubul Copiilor Gura Humorului, sub coordonarea prof. Luminița Chiriac.

110 elevi din palate, cluburi și școli gimnaziale din județele Botoșani, Neamț și Suceava s-au înscris în competiție pentru următoarele categorii de vârstă: 7 - 9 ani; 10 - 12 ani; 13 - 15ani; 16 - 18 ani. Soliști vocali si instrumentiști, taraf, grup vocal, grupuri folclorice au evoluat, având ca repertoriu cântece specifice zonei.

În urma deliberării, juriul a decis să ofere trofeul festivalului după cum urmează: la categoria 16 - 18 ani, solist vocal, elevei Nicoleta Floriștean, de la Clubul Copiilor Gura Humorului; la categoria 13 - 15 ani, solist vocal, elevei Cojocariu Daria Iustina de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni; iar la categoria 10 - 12 ani, solist instrumentist, elevului Aursăchioaie Darius de la Școala Gimnazială Gorbănești, Botoșani.

Juriul a fost format din inspector școlar pentru arte, profesor Loredana Mihaela Ceică, interpreta Maria Macovei, interpretul Dănuț Onoiu, Maria Macarov - director la Clubul Copiilor Gura Humorului, Cristi Milici - referent la Centrul Cultural Gura Humorului și Luminița Chiriac - profesor la Clubul Copiilor Gura Humorului. S-au punctat atât repertoriul ales, calitatea vocii, interpretarea, dar și autenticitatea costumului popular, precum și prezența scenică.

„Rezultatele  acestei ediții a festivalului - concurs <Cânt cu drag în Bucovina!> sunt pe măsura muncii, dragostei și pasiunii tuturor participanților, care au fost aplaudați din plin la scenă deschisă, obținând fiecare din ei premii valoroase.De aceea, merită felicitați cu prisosință copiii - pentru participare, părinții - pentru implicare și profesorii - pentru dăruire, îndrumare și drag de Bucovina!”, transmit organizatorii.

Potrivit acestora, evenimentul are în vedere cultivarea în rândul copiilor a dorinței de păstrare și promovare a tradițiilor neamului românesc, descoperirea și lansarea de noi talente din rândul elevilor pasionați de folclor, valorificarea cântecelor populare din Bucovina, precum și realizarea unui schimb de experiență între instituțiile implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Copiilor Gura Humorului a pus în scenă ,,Cânt cu drag în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clubul Copiilor Gura Humorului a pus în scenă ,,Cânt cu drag în Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei