Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 121 (8345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Gheorghe Flutur anunță o finanțare de peste 100 de milioane de euro pentru construcția unui spital de copii la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat o finanțare de 100 de milioane de euro pentru construcția unui spital de copii nou în municipiul Suceava. Gheorghe Flutur a spus că în ședința de vineri, Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă va dezbate și va aproba o ordonanță de urgență pentru finanțarea unor spitale publice din fonduri europene și din credite externe. „Vreau să vă informez că s-a finalizat documentația pentru Spitalul de Copii de la Suceava. Și aici am speranța să obținem cel puțin 100 de milioane de euro la cea mai mare investiție din ultima perioadă pentru județul Suceava, pentru sistemul de sănătate”, a precizat Flutur. El a adăugat că noul spital de copii va fi construit în curtea Spitalului Vechi, în zona blocurilor ANL. Spitalul va fi construit pe o suprafață de teren de 5.100 metri pătrați, va avea șase etaje. Unitatea spitalicească pentru copii va avea aproximativ 500 de paturi, din care 124 de paturi vor fi pentru aparținători. „Vom avea un sistem de urgență propriu, un număr de locuri pentru internări de zi, adică de scurtă durată și dotări de ultimă oră. Inclusiv partea de maternitate va fi integrată în acest nou spital de copii de la Suceava. Vreau să precizez că ne luptăm de mulți ani pentru acest spital, iar documentația a fost făcută cu bani de la Compania Națională de Investiții”, a declarat șeful administrației județene. El a adăugat că a avut discuții la Ministerul Fondurilor Europene și a primit asigurări că sunt șanse să fie alocate fonduri pentru finanțarea Spitalului de Copii de la Suceava. „Vineri se va dezbate această ordonanță de urgență și sunt convins că se va aproba cadrul de finanțare a acestor proiecte, pentru că sunt mai multe investiții în țară. Dar la Suceava avem acest spital de copii. Mai avem un spital de boli infecțioase la care am ținut foarte mult să găsim surse de finanțare. De aceea eu sunt optimist că vom obține o sumă importantă de bani pentru a demara lucrările”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că la Spitalul Județean Suceava au început lucrările la noul pavilion al spitalului de oncologie, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Suceava. Flutur a precizat că acest spital va avea aproape 100 de paturi, inclusiv pentru aparținători, un ambulatoriu și un compartiment pentru îngrijiri paliative. Gheorghe Flutur a spus că investiția în noul pavilion de oncologie este de aproape 10 milioane de euro.

El a mai afirmat că începând din 2009, de când Consiliul Județean a preluat Spitalul Județean Suceava, valoarea investițiilor în această unitate spitalicească se ridică la peste 80 de milioane de euro. „La asta adăugăm valoarea unui spital de copii care înseamnă peste 100 de milioane de euro, spitalul de oncologie, de 10 milioane de euro și spitalul de boli infecțioase. Peste toate astea dorim ca spitalul de la Suceava să se transforme în spital clinic universitar. Avem aprobarea Ministerului Educației, am discutat și la Ministerul Sănătății să obținem această aprobare, iar în curtea spitalului se construiește Facultatea de Medicină și pentru ca în felul acesta Suceava să devină un centru universitar și o zonă cu investiții puternice în domeniul sănătății, așa cum am făcut în ultimii ani. Vestea bună pentru suceveni este că suntem în linie dreaptă pentru mult așteptatul spital de copii de la Suceava. Au fost multe bătălii de convingere pentru cei care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava și îmi exprim speranța că în perioada imediat următoare vom putea începe lucrările și pentru spitalul de copii”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur anunță o finanțare de peste 100 de milioane de euro pentru construcția unui spital de copii la Suceava.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur anunță o finanțare de peste 100 de milioane de euro pentru construcția unui spital de copii la Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei