Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 121 (8345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Minge de trofeu la primire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a disputat Cupa României între o echipă fixată pe ultimul loc în play-off, Sepsi, și una care a avut serios de tras în play-out, U Cluj. Se putea intui lesne că disputa nu se va tranșa în primele 90 de minute, dar chiar 0-0 timp de 120 nu credeam... Păcat pentru clujeni, am ținut cu ei măcar pentru tradiție și ”rotativă” la trofeu, dar și pentru că Neluțu Sabău a fost unul dintre fotbaliștii mei preferați în tinerețe. N-a fost să fie, deși alb-negrii au fost echipa mai bună. Mingea n-a vrut să intre la barele alea, nici jucătorii n-au fost prea inspirați când trebuia. Îmi vine în minte Nistor, care a venit în viteză în careu, croșetând pe o fentă de șut, dar scurgându-se ca o clepsidră când trebuia să finalizeze. Cu scurgerea timpului s-a văzut apăsarea mizei, astfel că prudența clasică s-a făcut simțită la ambele echipe. S-a ajuns astfel la inevitabilele lovituri de departajare. Aici, U Cluj a avut avantaj, l-a pierdut, apoi a stat în ultimul șut al aceluiași Nistor din seria de 5. Aici nu i-a tremurat piciorul fostului dinamovist, parcă a învățat de la Lupu, cam acolo m-a dus cu gândul dezinvoltura sa. După un zmeu peste transversală la a 6-a lovitură a celor de la Sepsi, ”studenții” au avut minge de meci (că tot începe turneul de Grand Slam de la Roland Garros). Ghinion, mai scundul Niczuly a împins bine în picioare și a anulat-o, apoi a mai împins o dată și a fructificat-o el, ”contra serviciului”.

Iar cu asta facem trecerea spre cele două săptămâni de zgură pariziană, o ediție fără Rafa Nadal, care probabil se va retrage din tenis la anul, pe vremea asta, exact la Parisul recordurilor sale. Astfel, singurul punct de interes al tragerii la sorți pe tabloul masculin a fost despre locul de potențială intersecție a lui Djokovic cu Alcaraz. N-a fost să fie în finală, ci în semi, ceea ce e în avantajul spaniolului, căci în tensiunea unei finale experiența face o bună parte din treabă. Asta mai înseamnă și că din partea cealaltă va sosi în ultimul act un jucător fără trofeu la RG, un Medvedev - reinventat zgurist, un Ruud - deja finalist anul trecut, sau niște tineri talentați, cu foame mare, ca Sinner sau Rune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minge de trofeu la primire.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Minge de trofeu la primire5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei