Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 66 (8290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viteză

Trimis în judecată pentru un accident mortal pe trecerea de pietoni de la ”Trei Bărboși”, la o viteză de 86 de km/h

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis recent în instanță dosarul privind ultimul accident mortal petrecut la trecerea de pietoni din dreptul parcului ”Trei Bărboși” de pe artera principală a municipiului Suceava.

Pe 7 august 2022, o femeie în vârstă de 78 de ani a fost lovită în plin de un autoturism BMW și aruncată în aer la o mare distanță de locul impactului. Bătrâna nu a avut practic nici o șansă de supraviețuire în condițiile în care șoferul nu a văzut-o ori a văzut-o extrem de târziu, fără a mai apuca să reducă viteza.

Marius Stănescu, în vârstă de 21 de ani, circula dinspre Centru spre Policlinică, iar la ora accidentului semaforul de la trecerea de pietoni era pe intermitent.

Femeia s-a angajat în traversare din stânga șoferului, din partea opusă parcului. Aparent, bătrâna s-a asigurat, a început să traverseze, mărind pasul când probabil și-a dat seama că un autoturism vine în viteză spre ea. Din păcate, tragedia nu a putut fi evitată.

Autorul accidentului, Marius Stănescu, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Asta în condițiile în care după impact șoferul, deși inițial a oprit, a plecat mai departe.

 

 

 

Cu cât a depășit șoferul viteza legală de pe acea porțiune de drum 

Cel mai important detaliu de stabilit în cadrul anchetei a fost legat de viteza cu care rula tânărul șofer în momentul premergător impactului.

În urma expertizei efectuate în cadrul dosarului penal a rezultat că autoturismul se deplasa la momentul producerii accidentului cu viteza de 86,7 km/h, pe un sector de drum cu viteza limitată la 40 de km/h. Așadar, o viteză evident excesivă pentru acel sector de drum, ceea ce a produs practic tragedia. Din cauza vitezei, șoferul nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat regulamentar în traversare.

Prin fuga de la locul accidentului, tânărul în vârstă de 21 de ani și-a înrăutățit cu mult situația penală. Și-a adăugat o circumstanță agravantă la infracțiunea de ucidere din culpă care este posibil să facă diferența dintre o pedeapsă cu suspendare și una cu executare.

Autorul accidentului a fost arestat preventiv după acest accident aproape două luni de zile.

Procesul în care Marius Stănescu va fi judecat pentru cele două infracțiuni amintite mai sus a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava.

Tânărul trimis în judecată se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

 

În cazul altui accident mortal de pe aceeași trecere de pietoni s-a dat recent condamnarea

Recent, autorul unui alt accident mortal de la aceeași trecere de pietoni a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, pedeapsa fiind suspendată pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni de zile.

Acest accident este din noiembrie 2020, când trecerea de pietoni nu era semaforizată.

Pe 20 noiembrie, în jur de ora 10.00, Gheorghe Nedelea, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Sf. Gheorghe, județul Covasna, aflat la volanul unei autoutilitare Fiat, cu care circula pe strada Ștefan cel Mare, dinspre primărie spre Hotel Bucovina, a surprins și accidentat o femeie care a traversat poate un pic imprudent, dar regulamentar.  

Șoferul venea pe banda I, cu viteză, iar femeia a traversat din dreapta sa. Astfel, un impact nu a mai putut fi evitat. Șoferul a avut o tentativă de evitare a impactului violent, însă nu a mai fost timp de așa ceva.

Diferența majoră este că în cazul mai recent șoferul avea evident viteză excesivă, dar și că va fi judecat și pentru circumstanța agravantă a părăsirii locului accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată pentru un accident mortal pe trecerea de pietoni de la ”Trei Bărboși”, la o viteză de 86 de km/h.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trimis în judecată pentru un accident mortal pe trecerea de pietoni de la ”Trei Bărboși”, la o viteză de 86 de km/h0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei