Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 66 (8290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Substanțe psihoactive, vândute în zona Rădăuți, inclusiv minorilor pentru 200-250 de lei/gram

Marţi, 21 Martie 2023 (13:46:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adevărată rețea care vindea substanțe psihoactive în Rădăuți și în zonele limitrofe a fost destructurată de procurorii Direcției de Investigare a infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) și de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog. În cursul zilei de marți, s-au derulat 27 de percheziții, din care 25 în județul Suceava și două în municipiului Cluj-Napoca. Faptele vizate sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii spun că în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Aceste pastile erau vândute inclusiv minorilor din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram.

Marfa era adusă din străinătate, dar și din județul Cluj, acolo unde în octombrie anul trecut unul dintre suspecți a fost prins cu o cantitate de 3 kilograme de pastile psihoactive. La perchezițiile de marți s-a mai găsit o cantitate de 500 de grame de substanțe, un pistol, obiecte de porționat droguri, dar și diferite sume de bani.

Acțiunea de marți s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca și Iași, al inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Substanțe psihoactive, vândute în zona Rădăuți, inclusiv minorilor pentru 200-250 de lei/gram.
 Vizualizări articol: 2305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Substanțe psihoactive, vândute în zona Rădăuți, inclusiv minorilor pentru 200-250 de lei/gram3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei