Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 27 (8251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Parlamentarii AUR Suceava au inițiat peste zece proiecte de lege preluate în urma discuțiilor cu cetățenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, au prezentat un raport al activității parlamentare de la începutul mandatului în ceea ce privește proiectele de lege pe care le-au inițiat. Cei trei parlamentari AUR au arătat că în acest mandat au inițiat peste zece proiecte de lege preluate din audiențele și întâlnirile cu cetățenii din județul Suceava.

Una dintre aceste legi este pentru reintroducerea învățământului profesional în Romania, atragerea si susținerea elevilor pentru formarea inițială prin școala profesională. „Această lege ar contribui la diminuarea abandonului școlar care are drept consecință șomajul, sărăcia și excluziunea social. Și pe lângă alte propuneri care să stimuleze atragerea de tineri pentru învățământul tehnic și profesional se impune acordarea unui sprijin financiar lunar de 250 lei din bugetul Ministerului Educației”, au precizat Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa.

Aceștia au arătat că o altă lege a fost depusă pentru înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România ca instituție de credit, persoană juridică de drept privat, deținută pe toată perioada de funcționare de statul român, care să aibă ca obiective facilitarea accesului la finanțare pentru persoane fizice și IMM-uri care își desfășoară activitatea în domeniul agricol, precum și asigurarea la proiecte de finanțare pentru proiecte de dezvoltare, modernizare sau adaptare a infrastructurii agricole, precum și atragerea capitalului privat de investiții în domeniul agricol.

Parlamentarii AUR de Suceava au mai avut în vedere o lege pentru asimilarea stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă pentru personalul serviciilor de urgență voluntare care a desfășurat activitatea de intervenție pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor sau în alte situații de urgență, precum și o inițiativă pentru modificarea legii adopției pentru cetățenii români care vor să adopte un copil, în sensul că la stabilirea continuității nu sunt considerate întreruperi absențele temporare din țară care nu depășesc trei luni, absențele determinate de desfășurarea activităților specific în sectorul maritim și nici cele determinate de șederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenței unor contracte de muncă impuse de derularea unor activități desfășurate în interesul statului român.

 

AUR Suceava susține în continuare eliminarea finanțării partidelor politice de la bugetul de stat

Acatrinei, Pușcașu și Dăneasa au depus un proiect de lege pentru instituirea vârstei de la care se poate vota la 16 ani, o lege prin care nu se poate renunța la aplicarea pedepsei pentru infracțiunile contra libertății și integrității sexuale, și o lege pentru introducerea pensiei minime în acord cu coșul minim de consum, care reprezintă pragul sărăciei în Romania. „Astfel, se elimină decizia arbitrară a tuturor guvernelor după decembrie ‘89 de a majora pensiile sub formă de pomeni electorale acordate după ce îmbuibații zilei și-au luat pensiile speciale și indemnizațiile din consiliile de administrație și salariile peste salariul Președintelui României”, au explicat parlamentarii AUR de Suceava.

Aceștia au mai inițiat și o lege privind guvernanta corporatistă prin eliminarea sinecurilor acordate de partide și limitarea indemnizației la 25% din salariul mediu brut și componența tuturor consiliilor de administrație la trei persoane, dintre care un reprezentant al Ministerului de Finanțe, un reprezentant al autorității publice și un specialist în management, o lege pentru reducerea numărului senatorilor la 100 și al deputaților la 200 și o altă lege pentru introducerea unui moratoriu de 10 ani la exploatarea pădurilor României doar pentru necesitățile interne stabilite expres de lege, dar și pentru reorganizarea Sistemului Silvic Național spre o direcție în care suprafața împădurită anual în România să depășească suprafața exploatată anual în condițiile legii.

Nu în ultimul rând, cei trei parlamentari AUR de Suceava au inițiat un proiect pentru înființarea Muzeului „Memorialul Golgota Bucovinei”, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale și sub coordonarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, muzeul care are ca obiectiv prezentarea istoriei acestei părți a României, în perspectiva aniversării Centenarului Patriarhiei Române și a 250 de ani de la ocupația austriacă a Bucovinei și ruperea ei de Moldova, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ca inițiator al proiectului.

Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa au anunțat că vor depune de câte ori este necesarinițiativa legislativă pentru eliminarea sursei de finanțare de la bugetul de stat pentru partidele politice. Aceștia au arătat că asta deoarece s-a ajuns în situația în care românii sărăcesc în fiecare zi, iar partidele politice primesc milioane de euro în fiecare lună doar pentru că există.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR Suceava au inițiat peste zece proiecte de lege preluate în urma discuțiilor cu cetățenii.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Parlamentarii AUR Suceava au inițiat peste zece proiecte de lege preluate în urma discuțiilor cu cetățenii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei