Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 274 (8191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Date concrete

Soția patronului de la Alexiana, pe lista persoanelor care au încasat deconturi din cazarea refugiaților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lista deconturilor pentru cazarea refugiaților din Rădăuți apare și soția administratorului uneia din cele mai importante firme din zonă. Este vorba de Mariana Golimbiovschi, nimeni alta decât soția omului care gestionează firma Alexiana. Potrivit datelor, aceasta a încasat pentru una din lunile în care figurează că a cazat refugiați ucraineni suma de 30.380 de lei, adică pentru 14 persoane/zi. Pentru a lămuri situația am luat legătura cu Angel Golimbiovschi, acționarul și administratorul firmei Alexiana. L-am contactat telefonic în cursul zilei de vineri și pentru că nu a răspuns, i-am transmis un mesaj, la care nu a răspuns. După câteva ore am revenit cu un nou apel telefonic, iar Angel Golimbiovschi a răspuns, dar în momentul în care a aflat subiectul pe care doream lămuriri a devenit agitat și a spus că nu are motive să ne ofere lămuriri. Ulterior, în cursul zilei de sâmbătă, la circa 30 de ore din momentul în care i-am transmis mesajul, a transmis un răspuns pe care îl redăm integral: ”Bună ziua! Îmi cer scuze că vă răspund târziu, dar sunt pe alt fus orar. Sunt plecat în interes de firmă și vă pot răspunde la solicitări în 3 - 4  săptămâni când mă întorc în țară. Mulțumesc!”. Din informațiile pe care le deținem, în buzunarele familiei celor care dețin firma Alexiana au intrat diferite sume de bani, deloc de neglijat, și în lunile anterioare. Pentru că este o firmă cu potențial, iar spațiile în care i-ar fi putut caza pe refugiați nu sunt o problemă pentru familia Golimbiovschi, am fi dorit să aflăm mai multe detalii legate de acest act filantropic, care în final s-a dovedit unul extrem de bănos. Până la urmă e alegerea lui Angel Golimbiovschi să nu ofere nici un răspuns vizavi de această situație, iar dacă toate actele pe care le-a depus la Primăria Rădăuți pentru a primi aceste deconturi sunt în regulă, nu înțelegem reticența de care a dat dovadă. Iar faptul că se află pe alt continent, dar a putut să ne transmită că ne va oferi un răspuns peste ”3-4 săptămâni”, ne face să credem că a mizat pe faptul că acest scandal se va estompa, iar înainte de Crăciun oamenii au cu totul alte griji. Trebuie spus că pe lista celor care au primit deconturi pentru cazarea refugiaților ucraineni mai apar și politicieni locali, cu sume mici, ce-i drept, dar și copii ai unor politicieni. Nu ne putem erija în a spune dacă aceste deconturi s-au făcut sau nu corect și asta pentru că nu e datoria noastră, ci a organelor de anchetă penală, care au deschis deja un dosar pe această temă. Datoria noastră este să arătăm oamenilor ce se petrece cu banul public, mai ales că în acest caz vorbim despre sume mari care s-au achitat luni în șir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soția patronului de la Alexiana, pe lista persoanelor care au încasat deconturi din cazarea refugiaților.
 Vizualizări articol: 4822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Soția patronului de la Alexiana, pe lista persoanelor care au încasat deconturi din cazarea refugiaților5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei