Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 274 (8191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Cu cioara vopsită”

Sancțiuni de 100 de milioane de lei aplicate unui agent economic care tăia arbori din alte zone decât cele în care avea autorizație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Exploatare ilegală, dar cu acte – asta a reușit să facă un agent economic din Suceava, care era autorizat pentru a extrage materiale lemnos din două zone din cadrul Ocolului Silvic Râșca, dar tăia arbori mai groși din altă parte.

„Șmecheria” a fost dată la iveală și aspru sancționată după ce, în perioada 15 noiembrie - 17 noiembrie  2022, reprezentanții Poliției Municipiului Fălticeni, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la verificarea unor date și informații referitoare la legalitatea expedierilor de materiale lemnoase de către o societate cu profil silvic, din două partide autorizate spre exploatare pe raza Ocolului Silvic Râșca.

Verificările au vizat o partidă autorizată spre exploatare din 14.09.2022 și o altă partidă autorizată spre exploatare din 29.07.2022,  către aceeași societate economică de profil.

Pentru verificări, în data de 16.11.2022 s-a efectuat deplasarea în teren, respectiv pe raza OS Râșca, în locația unde este constituită partida care are ca termene de exploatare 14.09.2022 – 31.12.2022. 

Numai că, deși din această partidă s-a emis aviz pentru un volum de 17,1263 mc lemn rotund rășinoase, cu ocazia inspecției în teren s-a constatat faptul că lucrările de exploatare nici nu sunt începute.

În concluzie, materialul lemnos identificat la agentul economic aferent partidei în exploatare era încărcat dintr-o altă locație decât cea raportată în sumal 2.0 și înscrisă în avizul de însoțire.

În aceeași zi s-a mers și la locația unde este constituită cealaltă partidă de exploatare, administratorul societății refuzând să însoțească în echipa de control. În teren s-a constatat că au fost exploatați doar arbori din specia molid. Diametrul mediu al arborilor de molid puși în valoare, conform actelor, este de 18,4 cm, fiind vorba de rărituri. Numai că în avizele emise de acolo există un număr de 129 piese ce cumulează un volum de 82,90 mc cu diametre mai mari de 34 cm, astfel încât materialul lemnos nu poate face parte din partida autorizată.

În urma verificărilor în teren și a probelor adunate au fost administrate de către polițiști două amenzi  în valoare de 25.000 lei, în temeiul art. 19 alin. 1 lit. b) și c) din Legea 171/2010.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a volumului de 102,7563 mc material lemnos în valoare de 58.810 lei, în temeiul art. 19 alin. 1 lit. din Legea 171/2010.

Totodată, pentru neregulile constatate, specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au aplicat alte 2 sancțiuni contravenționale în sumă de 8.000 lei în temeiul art. 18 lit a) din Legea 171/2010, valoarea totală a sancțiunilor aplicate agentului economic care „umbla cu cioara vopsită” fiind de aproape 100 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancțiuni de 100 de milioane de lei aplicate unui agent economic care tăia arbori din alte zone decât cele în care avea autorizație.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancțiuni de 100 de milioane de lei aplicate unui agent economic care tăia arbori din alte zone decât cele în care avea autorizație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei