Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 274 (8191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iarna nu-i ca vara, nici fotbalul ca handbalul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Așa cum era normal, echipa națională a Qatarului, gazdă a Mondialului de iarnă, nu a contat în fața Ecuadorului, în meciul de deschidere. Din motive care îmi scapă, la fotbal nu s-a întâmplat la fel ca la handbal masculin, unde Qatarul și-a tras ce jucători a vrut de pe piață. Astfel, această peninsulă cu număr de locuitori sub cel al Bucureștiului a disputat finala campionatului mondial de handbal în 2015, atunci când l-a și organizat (pierzând în fața Franței), iar în Cupa Asiei a luat aurul la ultimele 5 ediții... Te-ai fi așteptat să aplice rețeta și la fotbal, doar că aici regulile privind naturalizarea sunt mai dure, astfel că nu a avut timpul necesar pentru a aduce jucători de aiurea care se simțeau ”qatarezi de mici”. Cel puțin nu dintre cei care-și probaseră valoarea la un anumit nivel. Astfel, toți internaționalii qatarezi joacă în campionatul intern, iar ăsta era deja un indiciu că ecuadorienii vor părea brazilieni pe lângă gazde. Așa a și fost, deși apăruseră anumite zvonuri despre trucarea meciului. Simpla aruncare pe piață a acestei suspiciuni a anulat orice înțelegere, presupunând că ar fi existat, căci jucătorii ecuadorieni bănuiți ar fi fost poate în situația sărmanului columbian Escobar, care și-a dat autogol și apoi a fost împușcat în țară.

Așadar, au coborât ecuadorienii de la peste 2500 de metri, adică mai sus de vârful Moldoveanu de la noi, la nivelul mării (de fapt, la nivelul nisipului de pe plajă) pentru a face instrucție cu o națională care n-a pupat și n-ar fi pupat în viața ei turneu final de campionat mondial. Și nici o țară precum Qatarul n-ar fi pupat organizarea, doar că... vă invit să urmăriți documentarul FIFA Uncovered de pe Netflix. Este o comparație foarte bună acolo cu ediția din Argentina 1978, unde era dictatura brutală a juntei militare, iar apelurile la boicot erau numeroase. N-a făcut-o nicio națională, după cum nici în 2022 n-o face nimeni, căci oamenii vor să aibă parte de bucurii în viața asta scurtă, iar fotbalul e una dintre ele. Totuși, în 1978 a fost un jucător care a boicotat Mondialul din Argentina, Johan Cruijff. Și din acest motiv a fost un jucător imens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarna nu-i ca vara, nici fotbalul ca handbalul.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Iarna nu-i ca vara, nici fotbalul ca handbalul5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei