Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 263 (8180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Suspiciuni majore că o parte din lemnul pentru încălzirea școlii și Primăriei Dornești a făcut ”pași”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspiciuni majore, că o parte din materialul lemnos achiziționat în această vară pentru a fi utilizat la încălzirea școlii și a primăriei din Dornești a făcut ”pași”, planează de câteva săptămâni. Ca urmare, o parte din locuitorii comunei și-au exprimat revolta faţă de modul în care primarul Gheorghe Luța gestionează situația. Unii chiar au făcut un pas în plus și au sesizat poliția pentru a face verificări în acest caz. Așa se face că în cursul zilei de joi, 3 noiembrie, la Dornești și-a făcut apariția un polițist de la Serviciul Economic. Și nu a ”descălecat” singur, ci împreună cu doi angajați ai Gărzii Forestiere Suceava.

Cei trei ar fi trebuit să măsoare materialul lemnos pentru a vedea dacă bate cu ceea ce apare achiziționat în acte de către Primăria Dornești. Nu se știe dacă acțiunea de control a fost făcută cu simț de răspundere sau doar pentru a răspunde plângerii pentru ca ulterior să poată fi dat un răspuns. Cert este că Primăria Dornești a achiziționat 120 de mc de material lemnos pentru încălzirea instituției în această iarnă, iar o altă cantitate, de 190 mc, a fost cumpărată pentru asigurarea căldurii în unitățile de învățământ din comună. O altă cantitate, de 34 mc de material lemnos, a fost donată de una din firmele austriece care își desfășoară activitatea în comună, cantitate care trebuia să ajungă la o biserică a unei unități de cult.

Potrivit oamenilor din sat, lemnul a ajuns în curtea unei societăți private, așa încât nu se știe dacă în final va ajunge și la destinație. După controlul de vineri, primarul Gheorghe Luța pare să fi intrat în fibrilații, dovadă că într-o noapte a mai fost descărcată o mașină cu material lemnos în curtea școlii din Dornești. Asta dacă nu cumva primarul din Dornești a fost sfătuit să mai aducă lemn, iar un eventual nou control să arate că totul este în regulă. Gurile rele spun că o cantitate importantă de material lemnos achiziționat din banii primăriei ar fi ajuns inclusiv la o rudă a primarului, aspect care trebuie lămurit tot de organele de anchetă. Și pentru că lipsa de transparență este la ea acasă la Dornești, consilierii locali de aici nu au fost informați de suma achitată pentru achiziționarea lemnului necesar pentru încălzirea din această iarnă și nici sursa de unde provine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspiciuni majore că o parte din lemnul pentru încălzirea școlii și Primăriei Dornești a făcut ”pași”.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suspiciuni majore că o parte din lemnul pentru încălzirea școlii și Primăriei Dornești a făcut ”pași”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei