Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 263 (8180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Marele premiu

O tânără din Salcea a câștigat trofeul unui concurs național de literatură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Salcea, actualmente elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, și-a adjudecat trofeul Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediția LIV, desfășurat săptămâna trecută, la Târgoviște.

Nicoleta Ancuța Florescu este elevă în clasa a XI-a, la Științe sociale, iar în cadrul competiției din Târgoviște a participat cu un grupaj de poezii contemporane.

„Poezia contemporană nu respectă standardele poeziei clasice, lansând deseori idei îndrăznețe, curajoase. Poeziile cu care m-am înscris promovează idei despre dragoste, singurătate, sentimente, revoltă. <Moştenirea Văcăreştilor> e un concurs pe care îl apreciez și care are o reputație puternică, mai ales datorită juriului. De asemenea, am mai câștigat trofeul competiției și în 2019, tot cu poeziile mele”, a mărturisit tânăra.

De altfel, din 2018, de la prima participare a tinerei la un concurs de gen, aceasta a adunat în palmaresul său numeroase distincții importante.

Activitatea sa literară e una bogată: a publicat în revistele: Hyperion, Bucovina Literară, Literadura, O mie de semne, a obținut premii în cadrul a diferite concursuri literare: Trofeul Festivalului - Concurs Național de Literatură "Moștenirea Văcăreștilor" (2019), Premiul Teatrului municipal Târgoviște - Concursul Național de Poezie "Același cer ce nu e", Premiul I la Concursul Național de Poezie "Iulia Hașdeu"; Premiul ,,Constantin Ștefuriuc" și Premiul ,,Magda Isanos'' în cadrul Festivalului - Concurs Național ,,Rezonanțe Udeștene"; Premiul I și Premiul familiei Cozmei în cadrul Festivalului de Poezie ,,Ion Cozmei"; Premiul I în cadrul Concursului de Literatură POV21; Premiul I la Concursul Național ,,Radu Stanca'' etc.

 

Laureați din județ

Competiția a fost structurată pe patru secţiuni de creaţie: poezie, proză scurtă teatru scurt şi eseu.Pentru ediția a LIV-a, de anul acesta, invitația de participare a adunat 88 de lucrări.

Juriul a fost format din scriitori, critici literari, profesori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România: preşedinte onorific – Acad. Mihai Cimpoi – membru de onoare al Academiei Române; George Coandă  – poezie – critic şi istoric literar, redactor-şef al revistei „Eroica”; George Piteș – proză – poet, prozator, epigramist, traducător; George Toma Veseliu – teatru- profesor, prozator, poet, istoric şi critic literar; prof. univ. dr. Victor Petrescu – eseu - vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni; secretarul juriului – prof. Mihai Stan – preşedinte al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, redactor-şef al revistei „Litere”.

Suceava a avut mai mulți laureați în cadrul ediției din acest an.

La secțiunea Poezie au mai fost recompensați cu premii următorii:

Premiul III – Raluca Antonia Ilie, comuna Mălini; Mențiune - Ana Pasanciuc, comuna Moldovița; Premiul special al revistei Armonia - Alexia Plăcintă, municipiul Suceava; Premiul special al revistei Prezentul Speranței – Gheorghe Varganici, Fălticeni.

La secțiunea Proză a obținut Premiul special al revistei Eroica, Maria Parascheva Macoveiciuc, din municipiul Suceava.

La secțiunea Teatru, Karina Vasilică și-a adjudecat Premiul național, Premiul II a fost obținut de Alexia Beleca, Gura-Humorului,

Premiul III - Laurențiu Bitere, Suceava.

Cu Premiul special al revistei Viața Basarabiei a fost recompensată Sabina Tănase, Boroaia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din Salcea a câștigat trofeul unui concurs național de literatură.
 Vizualizări articol: 2939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
O tânără din Salcea a câștigat trofeul unui concurs național de literatură3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei