Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 227 (8144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

„Mesaj pentru Ucraina”

Pictură murală de mari dimensiuni, pe clădirea bibliotecii de la CN “Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare, o pictură murală de mari dimensiuni va fi înfățișată publicului sucevean, în cadrul unui eveniment care va celebra Ziua Cooperării Europene.

Evenimentul, organizat în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, se va desfășura miercuri, 5 octombrie, de la ora 13.00.

„În fiecare an, Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) și Secretariatul Tehnic Comun (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava) marchează această sărbătoare pentru a promova beneficiile cooperării și impactul proiectelor transfrontaliere în zonele de graniță, alături de întreaga comunitate a programelor Interreg finanțate de Uniunea Europeană. Inițiativa noastră din 2022 - „Mesaj pentru Ucraina” este un eveniment-manifest dedicat Ucrainei și poporului ucrainean greu încercat de conflictul neprovocat și nejustificat prin care trec, cu scopul de a transmite un mesaj de solidaritate într-un format inedit, prin artă murală contemporană.

În acest sens, Programul şi-a unit forțele cu Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Suceava, sub patronajul Primăriei Suceava, pentru a oferi comunității un mesaj simbolic pentru Ucraina sub forma unei picturi murale de mari dimensiuni pe fațada clădirii bibliotecii aparținând colegiului”, au transmis reprezentanții BRCT Suceava.

Pictura murală pe tema solidarității este realizată de profesioniști, cu fonduri alocate de program. Lucrarea "Păsările victoriei şi ale libertății" aparține unei tinere de 15 ani din regiunea Odesa şi exprimă speranța de libertate a poporului din Ucraina.

Punctul central al evenimentului este inaugurarea picturii murale de mari dimensiuni, dar și transmiterea unui mesaj de solidaritate inclusiv în ceea ce privește tinerii din Ucraina care trebuie să-și continue studiile chiar și în aceste condiții dure, având în vedere dreptul inalienabil la educație.

Pictura murală la care se lucrează deja în incinta Colegiului "Mihai Eminescu" a fost desemnată câștigătoare a concursului organizat de structurile Programului România-Ucraina, pentru a marca Ziua Cooperării Europene 2022.

Concursul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, din România și Ucraina, iar juriul, format din reprezentanții structurilor de management ale programului, a analizat cele peste 60 de lucrări depuse de tinerii din ambele țări și a stabilit lista lucrărilor finaliste care vor fi supuse votului publicului pe pagina de Facebook a programului, ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

Cei șase finaliști ai concursului “Mesaj pentru Ucraina” sunt Hrishanin Valerii, 30 ani, Ucraina – “Fata ucraineană”; Petliovana Valeria, 14 ani, Ucraina – “Cu speranța și credința că totul va fi Ucraina!”; Myslyvchuk Anna-Maria, 15 ani, Ucraina – “Cu dragoste pentru Ucraina…”; Akymenko Daria, 19 ani, Ucraina – “Viitorul luminos”; Anchidin Ioana Madalina, 28 ani, România – “Brava Ucraina”; Lebedenko Tetiana, 15 ani, Ucraina – “Păsările voinței și libertății”.

Finaliștii au primit 5 x smartwatch-uri, iar marele premiu pentru câștigător a fost o trotinetă electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pictură murală de mari dimensiuni, pe clădirea bibliotecii de la CN “Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pictură murală de mari dimensiuni, pe clădirea bibliotecii de la CN “Mihai Eminescu”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei