Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 227 (8144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect european

Tablete și laptopuri de peste 300.000 de euro pentru elevii și profesorii Școlii „Bogdan Vodă” Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

540 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, din clasele I-VIII, au primit tablete smart prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană. Mai mult, și cele 38 de cadre didactice ale unității au beneficiat prin proiect de un laptop performant, iar fiecare clasă (20 în total), biblioteca și cancelaria au fost dotate cu câte un videoproiector și tablă inteligentă.

Valoarea proiectului este de circa 1.500.000 de lei (peste 300.000 de euro), iar implementarea acestuia a durat un an de zile.

Inițiativa a fost a directorului unității, prof. Radu Munteanu, care și-a dorit ghizdane mai ușoare pentru elevii școlii.

„A fost unul dintre obiectivele mandatului meu, ghiozdanele elevilor să fie mai ușoare. Am cântărit ghiozdanul unul elev de clasa a VIII-a și avea aproape 13 kg, iar în prezent, de când au primit aceste tablete, cântărește undeva la 6,7 kg. Fiecare elev și-a descărcat pe tabletă conținutul manualelor școlare și nu mai este nevoit să care la școală 6, 7 manuale zilnic, ci ia doar tableta și le accesează de acolo. Manualele rămân acasă. Ca performanțe, sunt tablete peste medie”, a explicat prof. Radu Munteanu.

Tot prin intermediul acestui proiect, urmează ca cei 38 de profesori ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți să mai primească și tablete grafice.

Conducerea școlii a accesat proiectul european "Consolidarea capacității școlii de a desfășura activități didactice în mediul online, prin achiziționarea de echipamente și dispozitive electronice" cu suportul administrației locale, primar Bogdan Loghin.

„Acum, copiii au pe tablete toate manualele în format digital, înlocuind în ghiozdane manualele în format fizic. Rezultatul? Ghiozdane mai ușoare, copii mai fericiți”, au mai transmis reprezentanții școlii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablete și laptopuri de peste 300.000 de euro pentru elevii și profesorii Școlii „Bogdan Vodă” Rădăuți.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablete și laptopuri de peste 300.000 de euro pentru elevii și profesorii Școlii „Bogdan Vodă” Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei