Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 207 (8124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale poliție

A tăiat 11 arbori de pe raza Ocolului Silvic Adâncata și va răspunde pentru două infracțiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au continuat acțiunile de control susținute pentru combaterea și constatarea delictelor silvice, descoperind în prima zi din septembrie și o tăiere de arbori din fondul forestier, pe lângă deja obișnuitele confiscări de lemn de proveniență ilegală în trafic. 

Polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au obținut date și informații cu privire la faptul că mai mulți arbori au fost tăiați de pe raza satului Rudești, comuna Grămești, din fondul forestier aparținând Ocolului Silvic Adâncata.

În urma verificărilor efectuate la fața locului au fost identificate 11 cioate de diferite diametre, din speciile carpen și stejar.

Polițiștii au continuat verificările și au adunat date și informații cu privire la un localnic în vârstă de 51 de ani. Acesta este acuzat că a tăiat cei 11 arbori în două zile (pe 26 și 27 august), materialul lemnos fiind secționat pe bucăți și sustras din pădure, în folos propriu.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Grămești sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tăiere ilegală de arbori” și „furt”.

Tot pe 1 septembrie, polițiștii de la Solca, în baza unor date și informații, au oprit pentru control o autoutilitară cu prelată, care se deplasa pe DN 2E, dinspre Solca spre Poieni Solca.

Autoutilitara transporta cherestea și lemn de foc, pentru care șoferul nu a putut prezenta vreun document de proveniență.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, unde s-a măsurat materialul lemnos, fiind identificată cantitatea totală de 5,7 mc material lemnos (4,4 mc cherestea rășinoase, restul lemn de foc rășinoase), în valoare totală de peste 4.000 lei.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a încasat și o amendă de 3.000 lei.

Din 22 august, zilnic, polițiștii organizează acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A tăiat 11 arbori de pe raza Ocolului Silvic Adâncata și va răspunde pentru două infracțiuni.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A tăiat 11 arbori de pe raza Ocolului Silvic Adâncata și va răspunde pentru două infracțiuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei