Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 207 (8124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Primul set de 200 de bancnote-suvenir de 0 euro, cu Cetatea de Scaun a Sucevei, s-a vândut în 6 ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bancnota suvenir de 0 euro, cu Cetatea de Scaun a Sucevei, lansată în data de 30 august a.c. de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România, s-a bucurat de mare succes în rândul colecționarilor și al turiștilor. Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, vineri, că primul set de 200 bancnote s-a vândut în doar 6 ore. „Le-am primit în ziua de 30 august, pe la amiază, și a doua zi, la ora 11.00, erau vândute toate. Majoritatea cumpărătorilor sunt colecționari, care știu valoarea unor astfel de emisiuni, dar și turiști”, a spus Emil Ursu.

O a doua tranșă, de 500 de bancnote, a fost primită vineri, dar acestea vor fi puse în vânzare abia după ce vor ajunge la Suceava și plicurile speciale. Dacă bancnotele sunt tipărite în Franța, la o imprimerie acreditată de Banca Centrală Europeană și de acolo vin la timp, plicurile sunt tipărite în România, la Pașcani, și ajung mai greu. Pentru a doua tranșă la muzeu există deja o listă de așteptare, pe care s-au înscris până vineri dimineață peste 200 de persoane. Cu comenzi mai mari sunt persoane din Germania și Anglia.

 

 

 

Prețul unei astfel de bancnote este de 18 lei. Locurile de vânzare sunt standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei și magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, deschise după programul de vizitare al celor două obiective. Bancnota se vinde într-un plic cu însemnele Muzeului Național al Bucovinei, în care se mai află o carte poștală cu imaginea cetății și o scurtă prezentare a acestui obiectiv-simbol al Sucevei și a emisiunii de bancnote-suvenir.

 

Inițiativa de promovare a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume a pornit din Franța, în 2015, unde bancnota suvenir de 0 euro este marcă înregistrată. Printre obiectivele promovate în acest mod se numără Sagrada Familia, din Spania, Domul din Köln și Poarta Brandenburg, din Germania, Castelele de pe Valea Loarei și Arcul de Triumf din Paris, Franța. În România, mai sunt încă cinci obiective care apar pe bancnote-suvenir 0 euro: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi și Castelul Karolyi din Carei. Bancnota suvenir de 0 euro - Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită cu aprobarea scrisă a Băncii Franței și securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană, într-un tiraj de 10.000 de exemplare.

În acest proiect Muzeul Național al Bucovinei nu a avut nici un fel de costuri. Directorul Ursu a declarat că banii sunt virați firmei care deține dreptul asupra mărcii „Euro Souvenir” pentru România pe măsură ce sunt încasați din vânzări. „La toate produsele noastre de promovare – ciocolată, vin etc. – am procedat în acest fel”, a precizat Emil Ursu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul set de 200 de bancnote-suvenir de 0 euro, cu Cetatea de Scaun a Sucevei, s-a vândut în 6 ore.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primul set de 200 de bancnote-suvenir de 0 euro, cu Cetatea de Scaun a Sucevei, s-a vândut în 6 ore3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei