Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 156 (8073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

„Care pe care”, esența politicii românești

Celebra vorbă din bătrâni: „ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur” este deosebit de valabilă în viața politică a României! Pus „tălpi”, denigrat, turnat („inclusiv la organe”) sunt practici curente și nici măcar nu mai sunt blamate, fiind considerate proceduri normale în construirea carierei politice!

În politică nu putem vorbi de principii, interes local sau național, empatie pentru cei defavorizați, ci doar de făcut orice (inclusiv antinațional!) pentru a ajunge la vârf și a se menține acolo. „Minciuna stă cu regele la masă” se spunea acum o sută de ani; acum e prezentă la toate mesele, iar cel prins cu neadevăruri nu este sancționat!

Această competiție acerbă de „pleacă tu că vin eu” a adus la vârf personaje mediocre, semidocți și posesori de diplome dubioase de la celebrele „fabrici” de titluri universitare.

Am deranjat când am spus că succesul în politică și accederea pe un loc eligibil sunt condiționate de respectarea a trei criterii: să ai bani (indiferent de sursă), să nu ai păreri (ele aparțin șefului) și să nu râvnești la scaunul șefului (greșeală politică fundamentală).

Efectul acestei „competiții”, asemănătoare celei din lumea interlopă cu care se intersectează frecvent, este îndepărtarea din viața politică activă a oamenilor de valoare; câți membri ai Academiei Române avem în Parlament? Alte „academii” sunt puternic reprezentate!

Cel mai grav este efectul asupra economiei, vieții social culturale, administrației, diplomației etc.. Locul cuvenit României nu se poate ocupa cu aceste personaje care, chiar dacă au intenții bune (rar!) nu au capacitatea de a se ridica la nivelul pretențiilor!

Această situație poate și trebuie schimbată doar prin vot conștient și nu în urma rafalelor de „vom face, vom da, va fi mult mai bine”! Să ne informăm pe cine votăm și să acționăm în consecință. Atunci și partidele se vor gândi pe cine să propună!

Oare voi vedea o campanie și guvernare făcute de oameni care concurează pe proiecte de dezvoltare economică, socială, administrativă, diplomatică și în care să aibă prioritate cel mai bun?

Mi-ar place o confruntare între de gentlemeni cu floreta și nu de haidamaci cu ghioaga! Resurse umane sunt și votul le poate așeza la locul lor!

 

P.S. 1  Flutur vrea să construiască drumul rapid Suceava-Frasin din Șoseaua Nordului (nu cea a lui Eugen Barbu pentru că era un roman clar proletcultist)! Dacă lucrările se vor desfășura în ritmul de la drumurile Iași-Suceava, Panaci-Bilbor sau Ciprian Porumbescu-„liră” preferăm să nu se angajeze! Ar face sucevenii economie la înjurături la adresa sa și a Consiliului Județean!!

P.S. 2  Legea privind educația sanitară (sexuală) a fost dezbătută de 100 de ori mai pătimaș decât bugetul României! Cârcotașii ar spune că au doar sex în minte. Nu cred! Unii au o vârstă la care se trăiește din amintiri! Sunt amintirile obsedante toată viața?

Dan Strutinschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Care pe care”, esența politicii românești.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Care pe care”, esența politicii românești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei