Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 149 (8066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comerț neautorizat

Multe transporturi ilicite de porci și pui, identificate după controale în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava derulează, pe parcursul lunilor mai și iunie, ample controale, axate în special pe prevenirea apariției virusului pestei porcine africane și a influenței aviare, fiind derulate și acțiuni de control trafic, cu sprijinul echipajelor de la Poliție și Jandarmerie.

Aceste controale au scopul de a ține sub control comerțul neautorizat cu porci și păsări în special.

În urma controalelor derulate în zona târgurilor de animale și prin sate, au fost depistate numeroase transporturi de porci și păsări, fără vreun document sanitar-veterinar privind proveniența, trasabilitatea, identificarea animalelor etc.

Doctorul Dan Corneanu, directorul adjunct al DSVSA Suceava, a arătat că ”au fost depistate în trafic 14 mijloace de transport de suine neînmatriculate și fără documente prevăzute de legislația în vigoare, proprietarii acestora fiind sancționați contravențional cu amenzi în cuantum total de 16.800 de lei și 5 mijloace de transport cu pui fără documente sanitar-veterinare, fiind aplicate alte cinci amenzi, în valoare totală de 6.300 de lei”.

Amenzile au fost aplicate în baza HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Animalele erau aduse în general pentru comerț în piețe ori vândute prin sate. Acest comerț se poate face, însă în anumite norme legale, în baza unei documentații, cu respectarea unor norme și cu garanții de proveniență și sănătate pentru animale.

Controalele sanitar-veterinarilor au fost efectuate și la unități mai mari, care comercializează păsări.

Astfel, au fost verificate 13 magazine care vindeau pui de o zi, fiind aplicată o sancțiune contravențională de 10.000 de lei, pentru lipsa autorizației de funcționare.

De asemenea, au fost verificate două exploatații comerciale de păsări, în cazul ambelor inspectorii sanitar-veterinari emițând ordonanță de închidere a activității și aplicând o amendă de 12.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor de bio-securitate.

Controalele au vizat și cinci ferme de bovine sub aspectul bunăstării animalelor și identificării, fiind aplicate două amenzi în valoare de 3.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Multe transporturi ilicite de porci și pui, identificate după controale în trafic.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Multe transporturi ilicite de porci și pui, identificate după controale în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei