Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 149 (8066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Copii cu deficiențe grave de vedere din patru județe, în Tabăra Respiro organizată de Asociația Teona Ariana Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava a organizat recent, în perioada 20-24 iunie 2022, Tabăra Respiro pentru copii cu deficiențe grave de vedere din patru județe. Astfel, copii și tineri cu handicap vizual din județele Suceava, Botoșani, Iași și Vaslui, însoțiți de părinții lor și de cadre didactice de la Liceul Special Moldova, au participat în tabără la Vama, la Complexul „La Brazi”.

„În condițiile în care vederea furnizează peste 90% din informațiile din mediul înconjurător și are o importanţă fiziologică deosebită, nu numai în diferențierea luminozității, formei și culorii obiectelor, dar și în orientarea în spațiu, menținerea echilibrului și a atenției, acești copii și tineri speciali cu capacitate vizuală foarte scăzută își creează o altă reprezentare a realității și reușesc să se adapteze la nevoile vieții. Am fost uimiți să aflăm că unii dintre ei sunt olimpici sau au rezultate foarte bune la școală și sunt motivați să reușească. Fiecare tabăra dedicată copiilor cu dizabilități vine cu lecții de învățat pentru cei mai mulți dintre noi”, au transmis organizatorii.

 

Activități

Copiii s-au bucurat în tabără de piscină, de parcul de aventură cu tiroliană, ei au cântat la focul de tabăra, s-au întrecut în jocuri de mișcare, au făcut ateliere de terapie prin artă și de dezvoltare personală. Grupul Tradițional „Dor” a oferit un spectacol inedit pentru care organizatorii îi sunt recunoscători. Mulțumiri sunt adresate către toți cei care au făcut posibilă această tabără: sponsorilor Anca Maria Brădățan, Best Distribution, Explora Group, Ecuator Coffee Services, Trutzi; voluntarilor: prof. Gabriela Doru, prof. Liliana Iftode, profesor Cornelia Citea, asistent social Liliana Golduț, pentru activitățile realizate; voluntarilor kinetoterapeuți: Florina Cristina Marica, Andreia Florentina Chirilă, Radu Bîzgan. Mulțumiri se îndreaptă din partea organizatorilor și către firma TARSIN, prin director Corneliu Lucescu.

„Mulțumim domnului profesor Bogdan Faraon, director al Școlii <Iorgu Toma> din Vama, pentru asigurarea transportului local. Mulțumiri Primăriei orașului Gura Humorului, prin primarul Marius Ursaciuc, pentru accesul gratuit la piscina din Complexul de agrement Ariniș. Nimic fără Dumnezeu! Pentru ca taberele Respiro să continue, avem nevoie în continuare de suportul dumneavoastră”, au mai spus reprezentanții Asociației Teona Ariana Suceava.

Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava: cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava. Pentru informații suplimentare puteți apela: telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com. Contribuind la tabăra Respiro, cu siguranță ajutați „un copil altfel” să petreacă o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii cu deficiențe grave de vedere din patru județe, în Tabăra Respiro organizată de Asociația Teona Ariana Suceava.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii cu deficiențe grave de vedere din patru județe, în Tabăra Respiro organizată de Asociația Teona Ariana Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei