Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 142 (8059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliția Rutieră

12 dosare penale și aproape 100 de permise reținute, în două zile de controale pe șosele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iresponsabilitatea la volan se dovedește a fi, din păcate, cea mai constantă în activitatea de constatare a infracțiunilor și contravențiilor de către polițiștii suceveni. După ce vinerea trecută Poliția Județeană atrăgea atenția că au fost depistați numai în ziua precedentă cinci șoferi băuți, din care doi au fost reținuți în arest, o acțiune de control cu efective sporite, începută pe 17 iunie, a dus la întocmirea a alte 12 dosare penale la regimul rutier și la reținerea a aproape o sută de permise de conducere. Asta doar în două zile, pe 17 și 18 iunie, acțiunea continuând și pe parcursul zilei de duminică.

Din nou au fost depistați șoferi băuți, trei numai vineri, cu concentrații de alcool între 0,55 și 0,84 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, oricum peste limita contravențională.

Acțiunile intense cu radarul au dus la aplicarea a foarte multe amenzi pentru viteză și depășiri neregulamentare. De altfel, cele mai multe din cele aproape o sută de permise au fost suspendate pentru viteză excesivă (peste 50 de km/h peste limita admisă pe respectiva porțiune de drum), respectiv pentru depășiri pe linia continuă.    

Tot la acest final de săptămână, polițiștii de prevenire, împreună cu jandarmi și specialiști ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional Suceava au fost prezenți la mai multe evenimente cu public desfășuratepe raza județului Suceava – inclusiv la Raliul Bucovinei, fiind desfășurate activități în vederea responsabilizării și conștientizării șoferilor cu privire la consecințele consumului de alcool și droguri.

”Au fost distribuite broșuri cu informații și ghiduri preventive, s-au purtat discuții cu cetățenii și au fost prezentate situații reale din ultima perioadă care au avut un deznodământ tragic.

​Polițiștii au atras atenția asupra pericolelor generate de consumul de alcool și droguri la volan. Reflexele sunt mult încetinite, iar riscul unui accident rutier este sporit, astfel de comportamente iresponsabile punând în pericol viața tuturor participanților la trafic.

Din păcate, au fost identificați din nou șoferi care au dat dovadă de iresponsabilitate. În toate situațiile, în funcție de concentrația alcoolică, au fost întocmite dosare penale sau au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost suspendate permise de conducere, fără drept de circulație”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 dosare penale și aproape 100 de permise reținute, în două zile de controale pe șosele.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 dosare penale și aproape 100 de permise reținute, în două zile de controale pe șosele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei