Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 129 (8046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Peste 300 de elevi de la Liceul „Vasile Gherasim“ din Marginea au serbat Ziua Școlii cu un târg cu produse pregătite de ei și părinții lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim“ a fost sărbătorită de elevii școlii, împreună cu profesorii și părinții lor, prin târgul cu vânzare „Ce pot face două mâini dibace”. Inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, ajuns la a IV-a ediție, este învățătoarea Raluca Lungu. În cadrul târgului au fost amenajate 15 standuri, la care copiii au expus spre vânzare produse pregătite de ei, împreună cu părinții sau în cadrul atelierelor tehnologice de la școală. De la prăjituri, dulceață, gemuri și compoturi, zacuscă, sucuri și siropuri, popcorn, covrigi, fructe confiate până la sarmale cu mămăligă, de la jucării și ornamente confecționate manual, felicitări, semne de carte și bentițe până la căsuțe pentru păsări, participanții au avut o gamă largă de produse la alegere.

Coordonatorul de proiect Raluca Lungu a declarat că au participat aproximativ 300 de copii, îmbrăcați în costume populare, majoritatea din ciclul primar. De la gimnaziu au participat patru clase, iar de la liceu, doar profesorii.

Potrivit învățătoarei Lungu, cele mai vândute au fost produsele gătite în casă, îndeosebi sarmalele, iar cele mai puțin căutate au fost, spre dezamăgirea ei și a copiilor, obiectele confecționate de elevi la școală, în cadrul atelierelor tehnologice - căsuțele pentru păsări, ornamentele și jucăriile muzicale.

Cele mai mari vânzări le-au înregistrat elevii clasei I A, în sumă totală de 1.700 de lei. „Ei au avut cele mai multe și mai diversificate produse. Au avut nu numai preparate culinare și dulciuri, ci și căciulițe și bentițe. Mama unuia dintre copii este croitoreasă și i-a ajutat în acest sens”, a spus Raluca Lungu.

Destinația banilor încasați va fi decisă de comitetul de părinți de la fiecare clasă. La edițiile precedente au fost folosiți pentru premiile acordate la sfârșitul anului școlar, pentru excursii sau achiziționarea de materiale didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de elevi de la Liceul „Vasile Gherasim“ din Marginea au serbat Ziua Școlii cu un târg cu produse pregătite de ei și părinții lor.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de elevi de la Liceul „Vasile Gherasim“ din Marginea au serbat Ziua Școlii cu un târg cu produse pregătite de ei și părinții lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei