Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 38 (7955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă stringentă

Deputatul Ioan Balan cere măsuri urgente cu privire la creșterile excesive de prețuri pentru îngrășăminte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, căruia îi cere soluții cu privire la creșterile excesive de prețuri pentru îngrășămintele chimice utilizate în producția agricolă în anul 2022.

”Creșterea fără precedent a prețurilor la produsele energetice a determinat, încă din cursul anului 2021, o creștere accelerată a prețurilor pentru îngrășămintele chimice utilizate de fermierii români în producția agricolă. Pentru anumite tipuri de îngrășăminte, prețul a crescut și de 3-4 ori, astfel încât unii fermieri vor fi nevoiți să nu le mai utilizeze (cu consecințe asupra cantităților de produse recoltate), iar cei care le vor utiliza vor fi nevoiți să vândă produsele cu prețuri mult superioare anului 2021. Mai mult decât atât, sistarea temporară a producției la combinatul Azomureș va genera, fără îndoială, o creștere suplimentară de prețuri ca urmare a asigurării îngrășămintelor pe calea importurilor. Pe termen scurt și mediu, atât fermierii, cât și consumatorii români vor resimți efectele negative ale creșterii de prețuri”, a arătat Ioan Balan. Deputatul sucevean a mai arătat că veniturile populației se află deja sub o presiune enormă din cauza prețurilor majorate la energie, iar o creștere suplimentară a prețului alimentelor nu este de dorit. 

”Ce măsuri urgente aveți în vedere săimplementați pentru sprijinirea fermierilor români, astfel încât aceștia săpoatăsăutilizeze în continuare în producția agricolăîngrășămintele chimice? Vă rog să precizați care este impactul majorării prețurilor la energie asupra Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ceea ce privește costurile legate de pomparea apei pentru irigații. Ce măsuri aveți în vedere săpropuneți în Guvern în scopul susținerii industriei naționale care produce îngrășăminte chimice?”, sunt o serie de aspecte pe care Ioan Balan le cere a fi lămurite de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere măsuri urgente cu privire la creșterile excesive de prețuri pentru îngrășăminte.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere măsuri urgente cu privire la creșterile excesive de prețuri pentru îngrășăminte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei