Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 301 (7913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Film documentar

ASFOR: “Vom continua să creștem plusvaloarea a tot ce înseamnă lemn românesc!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ASFOR a lansat oficial, la Cinema Union în Capitală, filmul documentar „Drumul lemnului”. Un film despre drumul pe care îl parcurge lemnul de la stadiul de sămânță la cel de arbore și, apoi, prin exploatare și prelucrare, în obiectele de lemn din fiecare casă de român.

Lansarea filmului documentar a fost un prilej de întâlnire cu reprezentanți ai industriei de exploatare și prelucrare a lemnului, dar și cu oaspeți din industria mobilei, reprezentanți ai Ministerului Mediului și jurnaliști.

“Pandemia ne-a obligat să facem un eveniment restrâns. Dar, după vizionarea filmului, am vorbit despre viitorul sectorului forestier în România și am ciocnit o cupă de șampanie.

Lumea civilizată se bazează pe lemn: Elveția refolosește integral tot lemnul, țările nordice au clădiri tot mai mari din lemn, se construiesc zgârie-nori peste ocean. Lemnul este una dintre cele mai valoroase resurse ale României, poate singura care ne mai aparține.

Lumea se schimbă, politicile UE se duc spre <verde>, dar acest lucru nu înseamnă că renunță cineva la exploatarea lemnului. Dimpotrivă, lemnul devine tot mai important în construcția civilizației <verzi>. Acest lucru înseamnă că această resursă trebuie folosită eficient și profitabil.

Trebuie să creștem valoarea adăugată a lemnului românesc și să ținem seama de toate condiționalitățile ecologice, în așa fel încât să rămânem bogați în păduri sănătoase și să creștem calitatea vieții folosind cu pricepere lemnul românesc”, a spus președintele ASFOR, Ciprian Muscă.

ASFOR a fost și este un apărător al industriei și un promotor al dezvoltării folosirii eficiente a lemnului. Anul 2021 a fost un an greu, în care ASFOR s-a bătut pentru finanțarea achiziției de utilaje forestiere prietenoase cu mediul, creșterea densității drumurilor forestiere și reducerea TVA pentru lemnul de foc (un demers finalizat cu succes).

“Lucrăm pentru a schimba normativele în construcții și a putea folosi mai mult lemn la ridicarea caselor sau a clădirilor publice. Susținem educația pentru pădure și predarea acesteia în școli. Am început un proces de profesionalizare a comunicării pentru a ne face auzită vocea.

În viitor suntem obligați să fim puternici și uniți. Suntem obligați să fim coerenți și să avem o capacitate de adaptare redutabilă. Suntem al șaselea producător de lemn din Europa și avem piețe externe de desfacere pe care nu avem voie să le pierdem.

De anul viitor, începem demersurile pentru a concretiza, împreună cu partenerii noștri de la Bursa Română de Mărfuri, bursa lemnului aici în țară.

Vom susține întotdeauna legalitatea și ordinea firească a lucrurilor, vom exploata pădurea așa cum scrie la carte și vom continua să creștem plusvaloarea a tot ce înseamnă lemn românesc.

Le mulțumim celor care au fost alături de noi în anul 2021 și vă dorim tuturor un an 2022 cât mai bun! La mulți ani!”, a adăugat Ciprian Muscă.

Filmul documentar „Drumul lemnului” poate fi urmărit pe canalul de YouTube al platformei media a ASFOR – ForestMania.ro: https://www.youtube.com/watch?v=v9a0wu_LG5w&t=181s

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASFOR: “Vom continua să creștem plusvaloarea a tot ce înseamnă lemn românesc!”.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASFOR: “Vom continua să creștem plusvaloarea a tot ce înseamnă lemn românesc!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei