Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 301 (7913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

61 de primării primesc 28 de milioane de lei pentru a scăpa de povara ratelor la proiectul „Utilități și mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat adoptarea de către Parlament a unui amendament propus de instituția pe care o conduce pentru alocarea unei sume de 28 de milioane de lei pentru 61 de primării din județ. Gheorghe Flutur a spus că banii vor fi folosiți pentru plata ratelor și dobânzilor pentru un credit contractat pentru proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene”.

„Vreau să mulțumesc parlamentarilor PNL și PSD pentru că au susținut amendamentul propus de noi, Consiliul Județean Suceava, pentru acordarea sumei de 28 de milioane de lei pentru plata ratelor la acest proiect. Dacă amendamentul nu ar fi trecut de Parlament, acești bani ar fi trebuit plătiți de 61 de primării, iar prima rată ar fi fost în martie 2022”, a precizat șeful administrației județene. El a adăugat că dacă nu ar fi fost alocată această sumă, primăriile nu aveau fondurile necesare pentru plata ratelor, iar consecința ar fi fost blocarea conturilor, „ceea ce s-ar mai fi întâmplat de-a lungul timpului”. „Din fericire, vestea bună este că prin legea bugetului de stat pe 2022 primăriile nu vor mai avea probleme cu ratele la proiectul <Suceava - utilități și mediu> și se pot concentra pe alte proiecte pentru comunitățile lor, fie programe pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny, drumuri apă, canal, gaz metan, fie alte proiecte pe fonduri europene”, a afirmat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că din acest punct de vedere, alocarea celor 28 de milioane de lei reprezintă un câștig pentru județul Suceava și „un balon puternic de oxigen pentru anul care vine”.

În același timp, PSD Suceava a transmis un comunicat în care amendamentul a fost promovat pentru vot de parlamentarii PSD și PNL, sursa de finanțare pentru cele 28 de milioane de lei fiind fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 61 de primării primesc 28 de milioane de lei pentru a scăpa de povara ratelor la proiectul „Utilități și mediu”.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
61 de primării primesc 28 de milioane de lei pentru a scăpa de povara ratelor la proiectul „Utilități și mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei