Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 301 (7913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Copii ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Bănești, cu colinda la bisericile din comună

Duminică, 26 Decembrie 2021 (12:04:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de 20 de elevi ai clasei a V-a A ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Bănești, conduși de instrumentistul Ionel Aghinițăi, le-au făcut credincioșilor din satele Bănești și Stamate o frumoasă surpriză în prima zi de Crăciun. Copiii, îmbrăcați în tradiționalele costume populare, însoțiți de părinți, de învățătorul Gheorghe Cornea și de dirigintele lor, profesorul Silviu Mihai, i-au colindat pe credincioșii Bisericii „Sf. Gheorghe” din Bănești, dar și pe oamenii prezenți la slujba de Crăciun laBiserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din satul Stamate, comuna Fântânele. Colinde precum „Deschide ușa, creștine!”, „Sub fereastră la om bun”, „Răsună cerul, iar răsună” sau „Leru-i, Doamne, Ler” le-au încântat sătenilor sufletul într-o zi extrem de importantă pentru creștinătate. „Sărbătoarea Naşterii Domnului (numită în popor Crăciunul), sărbătorită în fiecare an la 25 decembrie, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră. Mulțumim copiilor pentru că ne-au adus, prin colindele lor, această veste minunată”, a declarat preotul Iie Marțineac. De asemenea, coordonatorul artistic al copiilor, Ionel Aghiniței, cel care prin truda sa a transmis numeroaselor generații de copii dragostea pentru folclorul autentic și pentru portul popular, a spus că „prin tot ceea ce am reușit în acești ani de adevărate maratoane culturale, am încercat să transmitem frumosul, tradițiile noastre prin aceste voci minunate ale copiilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Bănești, cu colinda la bisericile din comună.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copii ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Bănești, cu colinda la bisericile din comună5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei