Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 295 (7907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sancțiuni contravenționale

Jandarmii au dat 19 amenzi în urma protestelor masive anti-restricții din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jandarmii suceveni au transmis că au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, din care 19 amenzi și 6 avertismente scrise, în urma protestelor care au avut loc în această toamnă la Suceava, Rădăuți și în câteva comune. Informația a fost transmisă la solicitarea Monitorului de Suceava, cu privire la măsurile luate în urma protestelor de anvergură anti-restricții de la Rădăuți de la începutul lunii octombrie (cel mai mare protest, cu aproximativ 2.000 de participanți), din centrul Sucevei de la mijlocul lunii noiembrie, plus marșurile împotriva școlii online, din care cel mai de anvergură a fost cel de la Bosanci la Suceava.

Aceste proteste au fost în majoritate neautorizate sau autorizate (cel de pe esplanada centrală din Suceava), dar nu s-au putut respecta condițiile privind prezența limitată și certificatele verzi.

Sergentul major Magdalena Hatnean, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, ne-a declarat că în perioada 1 octombrie – 14 decembrie 2021, la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.200 lei. Cum 6 sancțiuni au constat în avertismente scrise, rezultă o medie de 750 de lei per amendă.

Concluzia pe care o putem trage este că nu s-au dat foarte multe amenzi, în orice caz mult mai puține decât dacă s-ar fi respectat litera legii, jandarmii sancționând doar liderii și pe cei care s-au manifestat huliganic. Este din punctul nostru de vedere o abordare corectă și echilibrată. Pe de altă parte, în unele cazuri se impuneau sancțiuni drastice, în special în cazul unor manifestări huliganice de la protestul de la Rădăuți. 

În cazul protestului din centrul Sucevei, de exemplu, au fost amendați cei doi suceveni care și-au asumat rolul de organizatori și au și depus solicitările de autorizare. 

„Sancțiunile contravenționale s-au aplicat gradual, de la avertismente verbale până la amendă, având în vedere că scopul unei contravenții este unul preventiv și coercitiv, urmărindu-se corectarea comportamentului persoanei în societate și nu este un scop represiv. Majoritatea participanților la manifestații și-au exprimat opiniile în mod pașnic, au avut un comportament civilizat și au respectat indicațiile jandarmilor din dispozitiv”, a transmis reprezentanta Jandarmeriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii au dat 19 amenzi în urma protestelor masive anti-restricții din județ.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Jandarmii au dat 19 amenzi în urma protestelor masive anti-restricții din județ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei