Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 275 (7887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protejarea mediului

Problema încălzirii globale și efectele ei, tema abordată de elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin”, la o activitate organizată de Alianța Franceză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria activităților derulate în  cadrul  proiectului „Les  après-midi francophones” în cadrul Alianței Franceze din Suceava continuă în această săptămână cu abordarea unei tematici ce încearcă să informeze și să formeze elevii în perspectiva respectului față de natură și a implicării lor efective în protejarea mediului înconjurător.

Miercuri, 23 noiembrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, îndrumați de profesoarele Elena-Cosmina Pelin și Adriana Caliniuc, își propun să realizeze o activitate transcurriculară care aduce în prim-plan problema încălzirii globale și efectele ei, sub denumirea:  «On protège lʼenvironnement ensemble!»/”Protejăm mediul înconjurător împreună!”.

Această activitate a presupus o serie de pregătiri anticipate, precum însușirea unui vocabular specific temei tratate și realizarea de postere și instrumente muzicale reciclabile. Elevii și-au împărțit sarcinile și responsabilitățile și au lucrat cu mult entuziasm pentru ca activitatea finală să se bucure de succes.

Momentele anticipative s-au derulat în etape, în săli de clasă, asincron, și vor avea ca finalitate realizarea unui scurt film, ce va fi distribuit pe site-ul Alianței Franceze din Suceava, pe site-ul Școlii Gimnaziale „Miron Costin” și pe Facebook.

Interesul pentru această activitate, spun organizatorii, provine din faptul că la acțiunile propuse de către cadrele didactice de la „Miron Costin” participă peste 150 de elevi, din cinci clase diferite. Antrenarea unui număr atât de mare de elevi demonstrează pasiunea acestora pentru limba franceză, dar și dorința de a proteja mediul înconjurător.

Activitățile ce vor fi prezentate miercuri se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite. Publicul larg va putea viziona înregistrarea activităților pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Problema încălzirii globale și efectele ei, tema abordată de elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin”, la o activitate organizată de Alianța Franceză.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problema încălzirii globale și efectele ei, tema abordată de elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin”, la o activitate organizată de Alianța Franceză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei