Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 275 (7887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Gaterul care a ars la Ciprian Porumbescu nu avea autorizație de securitate la incendiu emisă de ISU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava au tras o serie de concluzii după devastatorul incendiu care a mistuit un gater, mai multe anexe, dar și o locuință din satul Ciprian Porumbescu. S-a stabilit astfel că sursa probabilă de aprindere a fost ”efectul termic al curentului electric, mijlocul care a produs aprinderea fiind conductorul electric defect, iar primul material care s-a aprins a fost izolația conductorului electric”.

Gaterul care a fost mistuit de flăcări funcționa fără autorizație de securitate la incendiu emisă de ISU, iar proprietarul nu avea vreo poliță de asigurare RCA. Mai mult, instalația electrică de la care ar fi plecat totul era realizată în urmă cu aproximativ 15 ani. Proprietarul a suferit cele mai mari pagube, cel mai probabil de ordinul câtorva sute de mii de euro. Mai exact, focul a mistuit gaterul, o moară de porumb, aproximativ 15 mc de lemne (scânduri, grinzi din lemn și bușteni), circa 280 de tone de cereale (porumb, secară, grâu), garajul, grajdul de animale în care erau patru porci și camera centralei. De asemenea, focul s-a extins și la locuința unei vecine. Este vorba de o femeie în vârstă de 88 de ani, care a rămas fără un acoperiș deasupra capului chiar înainte de sosirea iernii.

Pentru stingerea incendiului care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost trimise nu mai puțin de 10 autospeciale de la subunitățile ISU din Suceava și Câmpulung Moldovenesc, dar și lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ciprian Porumbescu, Bălăceana, Cornu Luncii și Baia. Pentru stingerea flăcărilor și pentru a limita extinderea acestora s-a muncit intens timp de cinci ore. Tot ca urmare a incendiului devastator, soția patronului gaterului care este însărcinată a suferit un atac de panică. A avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical de pe ambulanța SMURD care a mers la locul incendiului, iar apoi a fost transportată la Spitalul Județean Suceava pentru un examen mai amănunțit. Dumitru Nimițean, primarul din Ciprian Porumbescu, a mărturisit că este cel mai devastator incendiu despre care știe că a avut loc în comună în ultima jumătate de secol și că va face tot ce se poate pentru ca administrația locală să vină în sprijinul persoanelor afectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaterul care a ars la Ciprian Porumbescu nu avea autorizație de securitate la incendiu emisă de ISU.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaterul care a ars la Ciprian Porumbescu nu avea autorizație de securitate la incendiu emisă de ISU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei