Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 275 (7887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Luptă în instanțe

Brandul „Hai în Bucovina!”, la un pas de a fi înregistrat de un om politic sucevean

Marţi, 23 Noiembrie 2021 (10:31:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscutul brand turistic „Hai în Bucovina!”, utilizat de multă vreme atât de autoritățile județului Suceava cât și de agenți economici sau persoane care promovează zona, inclusiv în mediul online, a fost la un pas de a fi înregistrat la OSIM de un om politic sucevean, care apoi ar fi putut solicita bani pentru orice utilizare a acestuia, indiferent de scop, atât autorităților județene sau locale, cât și agenților economici.

Cel care a vrut să își însușească acest brand este fostul viceprimar al oraşului Câmpulung Moldovenesc, Silviu Robciuc, care a deținut această funcție publică în perioada 2012 – 2015. La alegerile din 2020 Silviu Robciuc fost candidat din partea Pro România la primăria orașului turistic de la poalele Rarăului. Dar demersul său pentru înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a mărcii „Hai în Bucovina!” a început între cele două perioade, în 2018.

Faţă de cererea lui Silviu Robciuc au depus contestaţie Consiliul Judeţean şi o firmă, iar OSIM a respins cererea de înregistrare a mărcii.

Fostul viceprimar a contestat decizia OSIM, dar contestaţia a fost respinsă.

Fără să renunțe, Silviu Robciuc a dat OSIM în judecată, cerându-le judecătorilor să oblige Oficiul să înregistreze pe numele său marca „Hai în Bucovina”. În primă instanţă, procesul s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, unde Robciuc a pierdut. Atunci, el a contestat sentinţa Tribunalului Bucureşti la Curtea de Apel București.

În cele din urmă, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa finală în lupta pentru obținerea brandului „Hai în Bucovina!”. Conform cotidianului Adevărul, sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost menținută, fiind respinsă definitiv cererea lui Robciuc de înregistrare a mărcii „Hai în Bucovina!”.

 

Fostul viceprimar acuză implicarea politicului în actul de justiție

 

„Eu zic că a fost influenţă politică în acea decizie”, a spus Silviu Robciuc pentru Adevărul, referindu-se la decizia OSIM de a-i refuza înregistrarea mărcii „Hai în Bucovina!”.

„Am fost primul care am făcut demersuri să o înregistrez şi imediat după ce s-a băgat Consiliul Judeţean, prin influenţă politică mi s-a refuzat înregistrarea mărcii. Eu am o firmă de taxi. Societatea mea se numeşte SC Alpin Bucovina. Toată chestia asta cu ‹Hai în Bucovina!› a început de la Câmpulung Moldovenesc, de unde sunt eu. Cei de la OSIM au spus că nu este o marcă distinctivă” , a declarat Silviu Robciuc.

Ca urmare a deciziei instanțelor de judecată, sloganul „Hai în Bucovina!” poate fi folosit de oricine, fără restricții sau costuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brandul „Hai în Bucovina!”, la un pas de a fi înregistrat de un om politic sucevean.
 Vizualizări articol: 3257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Brandul „Hai în Bucovina!”, la un pas de a fi înregistrat de un om politic sucevean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei