Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 275 (7887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Ioan Balan dorește impulsionarea procesului de finalizare a programului național de cadastrare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar și celor care conduc Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cărora le-a cerut date despre stadiul implementării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară la nivelul județului Suceava.

”Din informațiile publice prezentate pe pagina electronică a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară se poate constata cu ușurință faptul că Programul Național de Cadastru și Carte Funciară demarat încă din anul 2005 a avansat extrem de modest până în anul 2015, iar în perioada 2020-2021 numărul imobilelor cadastrate a bătut record după record. Chiar și așa, trebuie să spunem că numărul total de proprietăți cadastrate este încă sub nivelul așteptărilor, fiind de numai 46,84%, în condițiile în care cele mai mari progrese s-au înregistrat în ultimii doi ani”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că pentru perioada următoare se dorește finalizarea programului național de cadastrare, de care va depinde în perioada următoare, pe lângă plata subvențiilor pentru culturile agricole, inclusiv finanțarea unor proiecte de investiții din fonduri europene nerambursabile. În aceste condiții, parlamentarul liberal vrea să știe care a fost la data de 22 noiembrie 2021 stadiul implementării Programului Național de Cadastru și Carte Funciară la nivelul județului Suceava. În acest sens, Ioan Balan a solicitat o situație care să evidențieze UAT-urile din județ în care procesul a fost finalizat, UAT-urile din județ în care procesul se află în derulare și UAT-urile din județul Suceava în care acest proces nu a fost încă demarat. De asemenea, deputatul sucevean vrea să știe ce dificultăți administrative/legale/financiare au întâmpinat ANCPI și UAT-urile din județul Suceava în procesul de cadastrare, cu efecte asupra întârzierii procesului, dar și care este bugetul care va fi alocat în anul 2022 Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, care va fi contribuția bugetului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan dorește impulsionarea procesului de finalizare a programului național de cadastrare.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan dorește impulsionarea procesului de finalizare a programului național de cadastrare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei