Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 264 (7876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gropi-capcană

Mașini cu cauciucuri distruse una după alta, pe artera principală a Sucevei. Poliția a deschis dosar penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți suceveni s-au ales cu cauciucurile de la mașini distruse, luni seară, după ce au intrat cu autoturismele în adevărate gropi-capcană aflate pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, zona Nordic. Șapte șoferi au reclamat oficial pagube suferite, cauciucuri tăiate și jante îndoite, însă numărul celor care au „simțit” capcanele din asfalt a fost mult mai mare.

Cei cu cauciucurile distruse au fost găsiți de polițiști în diferite zone din Suceava, în timp ce alții au revenit la fața locului, după ce au schimbat pneul avariat grav cu roata de rezervă.

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au decis să deschidă un dosar penal în acest caz de o gravitate ridicată, iar cei păgubiți vor fi părți vătămate în cadrul dosarului penal.   

 

Delgaz a lucrat pentru remedierea unei avarii la gaz. Partea de readucere a carosabilului la starea inițială a lăsat de dorit

Oamenii au început să sune la Poliție luni seară, puțin după ora 20.00. Mașinile au fost avariate într-un interval relativ scurt de timp pentru că oamenii au început să sune apoi la 112. Primii au ajuns la fața locului polițiștii locali.

Au fost sesizați și cei de la Primăria municipiului Suceava, în calitate de administratori ai drumului.

S-a constatat că este vorba de zone în care s-a lucrat vinerea și sâmbăta trecută pentru remedierea unei avarii mari la rețeaua de gaz, lucrare efectuată de Delgaz.

După ce s-a rezolvat problema avariei, pe zonele de asfalt decupate s-a pus pietriș și pământ, doar că în urma ploilor acestea s-au tasat. Așa s-a ajuns la adevărate capcane pe asfalt, pe un bulevard principal al Sucevei. Acele zone frezate aveau marginile foarte ascuțite și o diferență de nivel de cel puțin zece centimetri, produsă în urma tasării, amplificată și de ploaia de luni.    

Și mai grav, aceste zone problematice nu au fost semnalizate în vreun fel. Primele semnalizări au fost efectuate abia după ce mai multe mașini au suferit avarii.

Cei de la Delgaz aveau contract cu o firmă care urma să asfalteze gropile rămase, pentru readucerea carosabilului la starea inițială. Doar că, până la asfalt, gropile acoperite cu pietriș s-au tasat și s-au transformat în adevărate capcane, mai ales după ce s-a lăsat întunericul.

 

Pentru ce a deschis Poliția Rutieră dosar penal

Polițiștii rutieri au deschis în acest caz dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 341 Cod Penal, „Efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public”, articolul 4, care prevede sancționarea persoanei autorizate de către administratorul unui drum public care nu ia măsurile corespunzătoare pentru semnalizarea obstacolelor sau a lucrărilor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație.

Această infracțiune este pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani ori cu amendă.

Dosarul penal a fost deschis în primă fază in rem, pentru faptă, iar pe parcurs cercetările se vor îndrepta direct față de cei care răspundeau pentru lucrare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mașini cu cauciucuri distruse una după alta, pe artera principală a Sucevei. Poliția a deschis dosar penal.
 Vizualizări articol: 3797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mașini cu cauciucuri distruse una după alta, pe artera principală a Sucevei. Poliția a deschis dosar penal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei