Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 264 (7876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Biserica catolică din satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, a fost renovată la exterior cu sprijinul primăriei, al credincioșilor și al unor firme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biserica catolică din satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, a fost renovată la exterior cu sprijinul primăriei din comună, al credincioșilor și al mai multor firme. Recent, în cadrul unei Liturghii solemne, episcopul PS Iosif Păuleţ, alături de o parte dintre preoţii din Bucovina, a binecuvântat lucrările de renovare şi îmbunătăţire a exteriorului bisericii din Dumbrava, filială a Parohiei Fălticeni. Credincioşii din Dumbrava, în mare parte îmbrăcaţi în costume populare, au luat parte la această solemnitate în număr mare, cu multă credinţă. La Sfânta Liturghie au luat parte alături de primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, şi cinci primari romano-catolici, precum şi doi preoţi ortodocşi, unul din Cornul Luncii şi unul din Dumbrava. La Sfârşitul Liturghiei s-au rostit cuvinte de mulţumire: lui Dumnezeu, pentru harul de a fi împreună la un astfel de mare eveniment, primarului Gheorghe Fron, pentru ajutorul consistent dat Bisericii, episcopului Iosif Păuleţ, pentru binecuvântarea bisericii, şi preoţilor prezenţi la altar. În cadrul evenimentului, primarul Gheorghe Fron a primit din partea episcopului PS Iosif Păuleț medalia ”Primul episcop catolic de Iași - Nicolae Iosif Camilii”, precum și cartea ”Cu papa Francisc, pe cărarea spre frați: 72 de mărturii la un an de la prima vizită a unui papă la Iași”.

Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că lucrările la biserica catolică din satul Dumbrava au constat în schimbarea acoperișului, a geamurilor, care au fost înlocuite cu vitralii, precum și a grinzilor de lemn. Valoarea lucrărilor a fost de aproape 180.000 de lei.

Gheorghe Fron a precizat că în momentul de față în satul Dumbrava locuiesc 16 familii de catolici, care trăiesc în armonie cu cei de credință ortodoxă. Fron a ținut să remarce faptul că multe familii de ortodocși au făcut donații pentru lucrările de la biserica catolică din Dumbrava. El a precizat că primăria a sprijinit Biserica ori de câte ori a fost nevoie, sau în funcție posibilitățile financiare pe care le avea. „Noi, Primăria și Consiliul Local Cornu Luncii, avem o colaborarea foarte bună cu Biserica”, a subliniat Fron. El a mai declarat că tot anul acesta, a alocat fonduri pentru casa parohială din satul Sasca Mare, precum și pentru acoperirea casei de prăznuire de la biserica ortodoxă din Dumbrava. Gheorghe Fron a spus că anul viitor vor fi alocate sume de bani pentru biserica catolică din satul Cornu Luncii, construită de împăratul Austriei Franz Joseph I. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica catolică din satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, a fost renovată la exterior cu sprijinul primăriei, al credincioșilor și al unor firme.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica catolică din satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, a fost renovată la exterior cu sprijinul primăriei, al credincioșilor și al unor firme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei