Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 264 (7876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Xavi și filosofia La Masia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un eveniment care ar trebui să fie important pentru fotbalul spaniol și chiar european este numirea lui Xavi ca antrenor la Barcelona. Mulți compară acest moment cu începutul erei lui Guardiola, dar tare mi-e teamă că e vorba mai mult de dorință decât de realitate. Guardiola îl avea pe Messi la o vârstă la care anii cei mai buni abia urmau, în timp ce prioritatea lui Xavi e să-l convingă pe Dembélé să semneze prelungirea contractului pentru că belgianul ”ar putea fi cel mai bun din lume pe postul său”! Serios?! Păi asta înseamnă că Xavi intenționează să adapteze jocul Barcelonei la calitățile lui Dembélé, adică să joace pe contraatac. Adică să schimbe concepția La Masia. Mă îndoiesc că va face asta, fiiindcă e vorba de modul său de a vedea fotbalul, deci practic Xavi va miza pe un cal mort. Sau măcar accidentat, căci se cunoaște fragilitatea lui Dembélé, aproape că a devenit cronică. Nu credeam că va fi ușor pentru Xavi, însă are rezervorul academiei la dispoziție, de acolo pot răsări an de an doi-trei jucători, spuma unei generații. Cred că acolo este soluția, nu la resuscitarea unui fotbalist străin de strategia clubului. Nu că ar fi vina sa.

***

Glisez către tenis cu o erată: Gaston s-a oprit în sferturile Masters-ului de la Paris venind din calificări, nu din... semifinale, cum am scris în articolul trecut! Ar fi fost un traseu interesant. Scriu după victoria Simonei în fața lui Sasnovici, reconfortantă și așteptată. Este una din marile calități ale Simonei, aceea de a-și lua seama după o înfrângere neașteptată în fața unei adversare și de a o pune la locul ei cu proxima ocazie. În schimb, Emma Răducanu tocmai a fost măturată în primul set de o chinezoaică, foarte motivată să-i arate Emmei că poate fi cea mai bună din SUA, dar nu cea mai bună din China! Sper totuși ca Emma să fi găsit în ea puterea de a întoarce meciul. Numai în ea o putea găsi, căci în loja adversarei de pe locul 106 WTA era un antrenor, în timp ce la ea bătea vântul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Xavi și filosofia La Masia.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Xavi și filosofia La Masia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei