Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 242 (7854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Experiență împărtășită

Ziua Mondială a Alimentației, cu prelegeri și sfaturi adresate studenților la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mondială a Alimentației a fost sărbătorită miercuri la USV, sub bagheta organizatorică a reprezentanților Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare”. Devansat cu câteva zile, evenimentul care se sărbătorește în fiecare an la 16 octombrie l-a avut invitat pe prof. univ. dr. Vania Atudorei din Canada, care, aflat în vizită la instituția suceveană, a susținut o prelegere despre microorganismele utile și patogene în produse alimentare.

Profesorul Vania Atudorei a captivat auditoriul cu o scurtă istorie a clasificării microorganismelor, evoluția cunoașterii în identificarea și cuantificarea încărcăturii microbiene din produsele alimentare, dar și cu informații legate de monștri sacri ai științei precum Louis Pasteur și Robert Koch. În prelegerea sa științifică, profesorul a dat și numeroase sfaturi studenților prezenți în sală, spunându-le acestora:

"Cea mai rentabilă investiție posibilă este în educație! Un leu investit în educație produce în timp 8 lei! Știința este singurul aspect care, prin împărțire, nu scade, ci sporește, pentru că este dată mai departe de către fiecare persoană care o primește".

Experienţa profesională a renumitului profesor și cercetător Vania Atudorei este una impresionantă, acesta îndeplinind de-a lungul carierei sale numeroase înalte responsabilități în domeniul cercetării științifice, fiind director de companii farmaceutice și fabrici de medicamente, profesor universitar, director de laboratoare importante de cercetare și având funcții de expert internațional ONU şi Banca Mondială pentru ţări din Africa.

Decizia de a marca Ziua mondială a alimentaţiei la 16 octombrie a fost luată în cadrul celei de-a XX-a sesiuni a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), care s-a desfăşurat la Roma, în perioada 10-28 noiembrie 1979. Scopul instituirii acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei. De asemenea are rolul de a încuraja o atenţie sporită asupra producţiilor agricole, de a promova un transfer de cunoştinţe, dar şi de echipamente către ţările în curs de dezvoltare, mai ales în sprijinul micilor fermieri, de a încuraja cooperarea economică şi tehnică între ţările în curs de dezvoltare în domenii precum agricultură, silvicultură, piscicultură, nutriţie şi dezvoltare rurală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Alimentației, cu prelegeri și sfaturi adresate studenților la USV.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Mondială a Alimentației, cu prelegeri și sfaturi adresate studenților la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei