Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 242 (7854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat european

Sucevean săltat, din nou, pentru un furt de porumbei de sute de mii de euro, în Belgia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Rădăuți, a ajuns în arest, 24 de ore, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia. Nu este prima dată când Vasile Pleșca este ridicat de polițiști în baza unui mandat european de arestare emis de același stat. De altfel, este vorba de acuzații care privesc același dosar, unul de furt de porumbei voiajori de mare valoare. 

Bărbatul este căutat pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat” și „asociere infracțională în vederea comiterii de infracțiuni”, conform legislației statului belgian.

Monitorul de Suceava a relatat despre acest caz încă din februarie 2017. Atunci, ofiţeri de la Direcţia de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au descins la Rădăuţi şi în două localităţi limitrofe, anunţând că acţionează în cazul unei grupări de hoţi de porumbei voiajori de mare valoare.
Ulterior s-a aflat că cei vizaţi de percheziţii au fost Petru Ionel Curelar și Vasile Pleșca, ambii din Rădăuţi.

Furtul de porumbei a fost comis în luna noiembrie a anului 2016 de la unul dintre cei mai renumiţi columbofili din vestul Europei, belgianul Frans Bungeneers. De la reședinţa columbofilului, din totalul de 117 porumbei, românii au furat 57.

Printre aceștia și pe trei renumiţi campioni, Iron Lady Ellie, Lily și Petra, scria presa belgiană la vremea respectivă. Numai primul porumbel avea o valoare de piaţă de 30.000 de euro. Porumbeii sustrași nu au mai fost găsiţi niciodată.

La vremea percheziţiilor se vorbea de două furturi comise în lunile noiembrie și decembrie 2016.

Prejudiciul din aceste cazuri este de ordinul sutelor de mii de euro.

Se pare că în cazul acestui ultim mandat de arestare, pus în aplicare miercuri, 13 octombrie, ar fi vorba deja de o sentință de condamnare.

 

Pus în libertate, după 24 de ore de arest

Totuși, până la lămurirea completă a situației juridice, Curtea de Apel Suceava a dispus, în ședința de joi, 14 octombrie, ca acuzatul să fie plasat sub control judiciar. Vasile Pleșca a fost pus așadar în libertate, după 24 de ore de arest, însă are impusă interdicție de a depăși limita teritorială a municipiului Rădăuți.

Judecătorii au respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a solicitat un mandat de arestare pe 30 de zile pe numele bărbatului în vârstă de 49 de ani.

 În 2014, o acţiune de acest gen, tot a Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei române, a avut loc la Câmpina – Prahova. Atunci, mai mulţi români au fost anchetaţi pentru furtul a 51 de porumbei voiajori de la un crescător din Germania, prejudiciul fiind estimat la un milion de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean săltat, din nou, pentru un furt de porumbei de sute de mii de euro, în Belgia.
 Vizualizări articol: 3410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sucevean săltat, din nou, pentru un furt de porumbei de sute de mii de euro, în Belgia4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei