Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 206 (7818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna viitoare

OS Crucea va reprezenta Suceava la faza națională a concursului “Cel mai bun fasonator”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava va fi reprezentat săptămâna viitoare, la faza națională a concursului „Cel mai bun fasonator mecanic”, care se desfășoară la Iași, în perioada 6-9 septembrie, de către un angajat al Ocolului Silvic Crucea - Constantin Pocolin.

Acesta este câștigătorul competiției profesionale “Cel mai bun fasonator mecanic” – faza pe Direcția Silvică Suceava, care a avut loc recent, la Ocolul Silvic Breaza, după o pauză de un an de zile, impusă de pandemie.

“Concursul este organizat pentru perfecționarea pregătirii continue a muncitorilor, care lucrează în activitatea de exploatare a pădurilor (fasonatori mecanici). La această acțiune au participat fasonatorii mecanici din cadrul celor 24 de ocoale silvice din subordinea Direcției Silvice Suceava”, a precizat șeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu.

Concursul „Cel mai bun fasonator mecanic” a devenit o tradiţie la nivelul judeţului Suceava, care s-a remarcat an de an prin rezultate excelente obţinute la competiţiile naţionale.

 

 

 

Deși de obicei probele de concurs se desfăşurau în pădure, acolo unde fasonatorii îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi, acum, din cauza condiţiilor meteo, competiţia s-a desfăşurat „în poligon”, într-o zonă special amenajată în acest scop.

 

De dimineața până spre seară, fasonatorii mecanici, cunoscuţi în limbaj popular drept „drujbişti”, îmbrăcaţi corespunzător normelor de protecție a muncii, au efectuat cele cinci probe din concurs, sub atenta supraveghere şi îndrumare a unui juriu profesionist, format din reprezentanţi ai Colegiului Silvic „Bucovina” de la Câmpulung Moldovenesc.

“Concursul constă în cinci probe, începând cu schimbatul lanţului, tăierea de precizie, tăierea combinată, doborâtul arborelui şi cepuitul. Scopul acestor acţiuni este de a evita, pe cât posibil, producerea unor evenimente nedorite”, a precizat șeful DS Suceava, Sorin Ciobanu.

Pe podium, ocupanţi ai primelor trei locuri au fost:

Locul I - Constantin Gh. Pocolin (OS Crucea)

Locul II - Toader Candrea (OS Dorna Candrenilor)

Locul III - Vasile Cotos (OS Brodina).

La desfășurarea concursului profesionalau fost prezenți Romeo Butnaru, inspector-şef al ITM Suceava, directorul comercial al Direcţiei Silvice Suceava, Cătălin Diaconescu, precum și șeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Liţu.

Ocolul care a găzduit evenimentul atât în 2019, înainte de pandemie, cât și în 2021, la reluarea sa, are o veche tradiţie în silvicultură, luând fiinţă în 1886, la iniţiativa Casei Regale Austriece.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OS Crucea va reprezenta Suceava la faza națională a concursului “Cel mai bun fasonator”.
 Vizualizări articol: 2718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
OS Crucea va reprezenta Suceava la faza națională a concursului “Cel mai bun fasonator”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei