Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 206 (7818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Gheorghe Flutur: Liga Aleșilor Locali ai PNL susține hotărât Programul Național de Investiții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele liberalilor suceveni și al Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a declarat că această structură susține hotărât Programul Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny" și demersurile premierului Florin Cîțu pentru implementarea acestuia. Gheorghe Flutur a precizat că demersurile pragmatice ale premierului Cîțu țin cont de realitățile de la nivel național. Flutur a arătat că în momentul de față doar 43% dintre localități au rețele de canalizare, doar 69% au apă potabilă și doar 31% sunt racordate la rețelele de gaz. În același timp, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL a arătat că mai mult de 20.000 km de drumuri județene și peste 27.000 km de drumuri comunale sunt încă nemodernizate. „Acest program este destinat exact acestor drumuri și trebuie să intre în vigoare urgent. Faptul că premierul Florin Cîțu a hotărât să aloce parte din creșterea economică lucrărilor de investiții este de apreciat cu atât mai mult cu cât o mare parte din populația României așteaptă îmbunătățirea calității vieții, iar PNI răspunde exact acestor așteptări. PNI ține seama de proiectele, multe la număr, depuse de primării atât la Compania Națională de Investiții, cât și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar care astăzi așteaptă pentru că nu au finanțare. Să nu uităm că unitățile administrativ-teritoriale au cheltuit sume mari de bani pentru întocmirea documentațiilor”, a spus Gheorghe Flutur. El a ținut să sublinieze faptul că apreciază și modificarea normelor pentru o mai mare transparentizare a cheltuirii banului public, cât și pentru stabilirea mai clară a criteriilor de alocare a fondurilor, prioritizarea investițiilor și simplificarea procedurilor. Flutur a arătat că PNI este complementar proiectelor europene de finanțare și acoperă zone neeligibile în altă parte. „Tocmai de aceea, noi, aleșii locali PNL, și suntem convinși că toți aleșii locali din România, sprijină și așteaptă acest Program care are și menirea de a reduce decalajele între diferite regiuni, între orașe, între comune și chiar între cartiere sau sate. De aceea, noi cerem imperativ aprobarea acestui Program care să creeze cadrul legal înainte de rectificarea bugetară, pentru a deveni funcțional”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: Liga Aleșilor Locali ai PNL susține hotărât Programul Național de Investiții.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur: Liga Aleșilor Locali ai PNL susține hotărât Programul Național de Investiții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei