Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 206 (7818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După deschiderea noului spital

Cătălin Coman anunță că în Fălticeni vor continua investițiile în sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că în acest municipiu vor continua investițiile în domeniul sănătății. Cătălin Coman a făcut afirmația după deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni. Coman a spus că municipalitatea va aloca fondurile pentru modernizarea și reabilitarea secției de TBC și Pneumologie a spitalului, care în continuare funcționează ca secții exterioare. „Secția de TBC și Pneumologie nu va avea un spațiu în clădirea noului spital pentru că rigorile medicale interzic acest lucru. Secția va funcționa într-o clădire distinctă din cartierul Tâmpești”, a spus primarul din Fălticeni. El a arătat că pentru această clădire, Primăria Fălticeni va aloca o sumă de 2,8 milioane de lei, pentru lucrări de extindere și reabilitare. „Este un proiect pentru care ne-am pregătit încă din 2019. Acum sunt două secții concentrate într-o singură clădire. Ne-am consultat, am avut multe discuții cu managerul spitalului și am hotărât să construim o clădire pe care o vom lega de clădirea veche. Și în același timp vom reabilita clădirea existentă în așa fel încât pneumologia să aibă o clădire distinctă, iar TBC să fie altă clădire, interconectate între ele, dar astfel încât să reușim să respectăm fluxurile cerute de legislație”, a explicat Cătălin Coman.

De asemenea, el a subliniat faptul că în curtea interioară a spitalului nou se intenționează construcția în viitorul cât mai apropiat a unui centru de imagistică medicală RMN. Cătălin Coman a spus că pentru viitorul spațiu există deja un studiu de prefezabilitate, iar investiția s-ar ridica la suma de 6,8 milioane de lei. „Este o clădire pe care am gândit-o în perspectivă în așa fel încât să poată fi conectată cu clădirea actuală, astfel încât să reușim să îmbunătățim și mai mult serviciile medicale pe acest palier”, a precizat primarul din Fălticeni.

El a mai adăugat că și secția de boli infecțioase nu va avea un spațiu în spitalul nou, având în vedere prevederile legale, aceasta urmând să fie transferată în clădirea în care a funcționat maternitatea.

Pe de altă parte, Cătălin Coman a arătat că după deschiderea noului spital, clădirea veche în care a funcționat Spitalul Municipal Fălticeni ar urma să fie demolată, iar pe terenul respectiv vor fi construite locuri de parcare. „Vor fi amenajate 200 de locuri de parcare noi în zona spitalului. Iar spitalul vechi, chiar dacă este o clădire cu anumite rezonanțe sentimentale, trebuie să fim pragmatici și realiști. Este o clădire care va fi demolată pentru că este un risc și din punct de vedere medical, cu viruși, bacterii, microbi. Va fi un spațiu igienizat și vom construi, pe modelul Spitalului Județean Suceava, o parcare, un spațiu verde, căi de acces auto și pietonale astfel încât să respectăm întocmai și fluxurile cerute de legislație privind accesul, dar în același timp să oferim și un anumit grad și nivel de confort pacienților în primul rând, aparținătorilor și personalului medical care va lucra în Spitalul Fălticeni”, a explicat Cătălin Coman. El a spus că valoarea totală a proiectelor care vor fi realizate în domeniul sănătății se ridică la aproape 15 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Coman anunță că în Fălticeni vor continua investițiile în sănătate.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălin Coman anunță că în Fălticeni vor continua investițiile în sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei