Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 185 (7797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Credit necesar

Ruta alternativă Suceava – Botoșani va costa 25 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local Suceava, întrunit luni într-o ședință extraordinară, a aprobat proiectul de hotărâre privind contractarea unui credit de 30 de milioane de lei de către municipalitate, de la Trezoreria statului, una din principalele investiții la care este nevoie de bani fiind ruta alternativă Suceava – Botoșani.

“Este bătălie pe acest credit, toate comunitățile locale vor să acceseze fonduri de acolo. Nu se poate face dezvoltare fără creditare!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, oferind exemplu orașelor Cluj și Oradea, care au luat recent credite de câte 100 de milioane de lei.

Din lista celor 16 investiții care ar urma să fie finanțate din acest credit, continuarea lucrărilor la ruta alternativă Suceava – Botoșani, etapa a II-a, necesită 7,5 milioane de lei, adică un sfert din valoarea totală.

Întrebat de către consilieri în privința costurilor totale ale rutei alternative, edilul sucevean a precizat că sunt de aproximativ 25 de milioane de euro, bani care nu vin din alte finanțări, ci trebuie asigurați de la bugetul local.

“Această investiție mare am împărțit-o în trei părți și bine am făcut. În primul rând am făcut piesa cea mai delicată – podul peste râul Suceava, apoi am făcut tronsonul II, care leagă intersecția Calea Unirii cu Traian Vuia de Podul Unirii, pe care îl vom finaliza în acest an, iar anul viitor vrem să facem tronsonul III al rutei alternative, de pe strada Energeticianului până pe DN 29. Sigur, costurile sunt mai mici decât la ruta ocolitoare, care a ajuns undeva la 80 de milioane de euro, dar și dimensiunile sunt mai mici – are 5 km, față de 13 km”, a explicat primarul Ion Lungu.

Pentru realizarea celei de-a treia părți a proiectului, legătura de la Podul Unirii cu DN 29, spre Salcea, a fost emis de CFR un aviz de principiu pentru o traversare a căii ferate, cu condiția ca aceasta să fie realizată din fonduri locale.

“Ruta alternativă va fi foarte utilă – ea este și astăzi, vine foarte bine amplasat podul peste râul Suceava, într-o zonă unde sunt mai multe variante de acces, iar ieșirea se poate face tot pe mai multe variante. Eu trec zilnic pe acolo, se circulă foarte bine, mulți aleg acest drum dacă vor să traverseze mai repede spre zona comercială”, a adăugat Ion Lungu.

Realizarea rutei alternative implică inclusiv exproprieri, o parte din traseu, din tronsonul III, fiind trasat parțial pe proprietăți private.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruta alternativă Suceava – Botoșani va costa 25 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ruta alternativă Suceava – Botoșani va costa 25 de milioane de euro4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei