Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 185 (7797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Spectacol cu sute de cai putere și mii de spectatori la etapa națională de drift de pe TransRarău

Marţi, 10 August 2021 (18:30:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în Bucovina, la finele săptămânii trecute, s-a dovedit a fi un spectacol pe cinste, apreciat de mii de spectatori, senzațiile oferite de competiția mașinilor tunate, de sute de cai putere, și de șoferii cu mult curaj, încredere și îndemânare fiind amplificate de frumusețea locurilor. Asta deoarece această etapă s-a desfășurat pe TransRarău, la o altitudine de peste 1.500 de metri, în mijlocul naturii. După ce în 2020 campionatul de drift nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor impuse în pandemiei, anul acesta, etapa de pe TransRarău a strâns mii de oameni dornici de spectacol, în jurul traseului de concurs.

 

Drifterii suceveni, în competiție cu “legende” naționale și internaționale

În total 33 de piloți s-au înscris la startul rundei montane de drift, dintre care 16 au concurat la Clasa Pro, iar restul la SemiPro.

Pe lângă favoriții locali, Răzvan Frățianu și Bogdan Pădurariu, dar și bine-cunoscuții Sorin Ene, Gabi Imre, Rareș Gîrda ori Radu Moise, competiția a atras și participare internațională, bulgarii Ivan Ivanov, Danko Dimitrov și Plamen Angelov ținând să participe la confruntările la înălțime.

Aventura tuturor a început de vineri după-amiază, în Câmpulung Moldovenesc, unde piloţii şi maşinile de concurs au fost prezentaţi publicului pe platoul central, stârnind interesul unui număr mare de participanți.

A doua zi, sâmbătă, 7 august, au avut loc pe TransRarău antrenamentele şi calificările, în cadrul căroraMiklos Laszlo a reușit cel mai bun punctaj în calificările de la Clasa Pro pe TransRarău, al doilea clasat fiind bulgarul Ivan Ivanov, iar locul 3 fiind ocupat de Evl Santos.

 

„O etapă absolut fantastică!”

Cea mai așteptată și spectaculoasă parte a competiției a fost cea de duminică, de la ora 15.00, când a fost dat startul bătăliei finale pentru stabilirea câştigătorului.

“O etapă absolut fantastică! Cătălin Trifan se impune în premieră cu o nouă mașină de concurs după un battle final spectaculos contra campionului en-titre, Ivan Ivanov. Miklos Laszlo a câștigat finala mică împotriva lui Evl Santos. Mulțumim, Bucovina! Mulțumim miilor de oameni care au umplut TransRarăul în acest weekend. Ne vedem la următoarea etapă!”, a transmis echipa de la RoDrift.

“Weekendul ce tocmai a trecut a reprezentat încununarea tuturor eforturilor mele și ale celor care m-au ajutat la realizarea acestui proiect, care s-a comportat din toate punctele de vedere mult peste așteptările mele.

După o defecțiune tehnică în prestart, la încălzirea anvelopelor, am fost cât p'aci să abandonez, dar datorită unor oameni extraordinari, Gabi Drift Imre(care urma să se dea cu mine în tandem în top 16), Alex Dragomir, Răzvan Lkn Frăţianu, Ilarion Grigoricişi Timofte Bogdan, am reuşit să remediem problema şi să continui.

Battle după battle, cu emoții am reușit să ajung în finala mare, unde spre surpriza mea am câștigat luptând împotriva campionului en-titre, Ivan Bojkov, un pilot foarte bun, agresiv şi foarte experimentat.

Vreau să dedic acest premiu în memoria lui ALAIN DESAUTEL, care a fost pentru mine cea mai apropiată persoană de definiția de tată, un om devotat familiei, plin de umor și un profesionist în ceea ce făcea.

Mulțumesc familiei mele pentru înțelegere și susținere. De asemenea, mulțumesc partenerilor noștri, fără de care nu am putea ajunge să performăm la nivelul acesta”, este mesajul postat luni seara de Cătălin Trifan pe pagina sa de socializare.

La SemiPro, victoria i-a revenit lui Mădălin Grigore, care a câștigat pentru prima dată o etapă în carieră.

 

Lupta pentru titlu în campionat, relansată după răsturnările de situație de pe Rarău

Victoria înregistrată de Cătălin Trifan a relansat lupta pentru titlu în campionat. Conform Prosport.ro, primele două etape au fost câștigate de Claudiu Adam, care avea maximum de puncte, însă liderul a fost eliminat în Top 8, încât Rareș Gîrda, Ivan Ivanov, Sorin Ene, Radu Moise, Miklos Laszlo și Cătălin Trifan speră să recupereze în cele două etape rămase.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 27-28 august, în Ungaria, pe circuitul Mariapocs, acolo unde se anunță peste 100 de participanți de pe întregul continent. Runda este organizată în comun de RoDrift și omologii lor din Ungaria.

Pe lângă competiţia în sine, campionatul de drift are şi un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce priveşte condusul defensiv.

Foto Bogdan Năsăudean și RoDrift

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol cu sute de cai putere și mii de spectatori la etapa națională de drift de pe TransRarău.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spectacol cu sute de cai putere și mii de spectatori la etapa națională de drift de pe TransRarău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei