joi, 17 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 140 (7752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9472 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,256 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În așteptarea verii

Sucevenii, rugați să fie atenți la ce pun pe grătar, dar și la unde îl fac, pentru a nu fi ”vizitați” de urși

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mult așteptata vară adevărată, care probabil că va veni totuși în curând, va deschide și sezonul grătarelor în natură, astfel că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava transmite un apel către sucevenii amatori de astfel de ieșiri în natură.

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, a subliniat o problemă actuală, legată de urși, care nu este de neglijat. Sucevenii sunt sfătuiți să fie atenți unde se instalează dacă merg la grătar în zona de munte, practic cam oriunde de pe la Câmpulung Moldovenesc spre zona mai muntoasă.

Concret, nu se recomandă intrarea adânc în pădure, existând un risc real de întâlniri nedorite cu ursul, care poate fi atras de la mare distanță de mirosul de carne.

„Este foarte important ca oamenii să lase curățenie după ei, resturile alimentare de asemenea aduc urșii mai aproape de zonele locuite. În general, dacă grupul de oameni face zgomot, ursul nu se apropie, dar totuși recomandăm folosirea unor locuri de agrement amenajate ori, dacă acestea nu există, camparea la marginea pădurii, cât mai aproape de zone locuite”, a explicat doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc.

În altă ordine de idei, medicii veterinari fac apel la suceveni să cumpere carne pentru grătare din surse autorizate, să fie atenți la termenele de valabilitate, dar și la depozitare. O caserolă de mici ținută 3-4 ore în portbagaj, când este cald, poate duce la alterarea cărnii și la risc de probleme pentru consumatori, cum au fost cazuri anii trecuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, rugați să fie atenți la ce pun pe grătar, dar și la unde îl fac, pentru a nu fi ”vizitați” de urși.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, rugați să fie atenți la ce pun pe grătar, dar și la unde îl fac, pentru a nu fi ”vizitați” de urși0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei