Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 140 (7752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Schimbarea în bine

Ion Lungu: “Investiții în valoare de 6 milioane de euro sunt în derulare în cartierul Ițcani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că în prezent sunt în curs de execuție trei investiții importante în cartierul Ițcani, iar a patra este în curs de aprobare.

“La investiții în curs de execuție discutăm despre următoarele lucrări:
1) Centrul funcțional Ițcani – Sediul primăriei în cartierul Ițcani
Este în faza de reabilitate fosta clădire Cinematograf Ițcani, precum și extinderea la parter și la etaj, la parter cinematograf cu 200 de locuri și la etaj spații cu diverse destinații pentru funcționarea sediului primăriei, spații amenajate 1.156 mp, din care 826 mp parter și 329 mp etaj.
Valoarea lucrărilor este de 6.425.130,49 lei.
Până la sfârșitul anului va fi finalizată clădirea, urmând a fi montate apoi dotările.

2) Modernizarea ștrandului de la Ițcani
Practic construim un ștrand nou. Vom realiza un bazin cu apă încălzită, de 1.250 mp, un bazin cu apa sărată, cu o suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii, cu o suprafață de 430 mp, un spațiu de joacă pentru copii, pe o suprafață de 200 mp, o platformă pentru șezlonguri, cu o suprafață de 700 mp, două plaje cu nisip, pe o suprafață de 1.200 mp.
Valoarea lucrărilor este de 12.628.305,8 lei.
Anul viitor ștrandul va fi funcțional.

3) Grădiniță nouă
Aceasta se ridică în curtea Școlii Generale Nr. 7, având 4 săli de clasă.
Valoarea lucrărilor este de 2.980.950 lei, clădirea urmând a fi finalizată până la sfârșitul anului”, a declarat Ion Lungu.

Referitor la proiectul în curs de aprobare pe fonduri europene în sesiunea 2021-2027, edilul a precizat că este vorba despre cel de modernizare a Stadionului de la Ițcani.
“Proiectul tehnic a fost elaborat, autorizația de construire a fost emisă. Fișa de proiect este depusă la Agenția de Dezvoltare Nord-Est.
Proiectul presupune realizarea unui teren de sport cu suprafață artificială, reabilitarea instalațiilor de utilități, construirea unei clădiri pentru vestiare, precum și amenajarea unei parcări.
Totodată sunt prinse la modernizare 4 străzi din preajma stadionului, respectiv: Stadionului, Depoului, Eraclie Porumbescu, 28 Noiembrie”, a explicat șeful municipalității sucevene.
Pe lângă acestea, în acest an municipalitatea va demara modernizarea străzilor Dragomirna, Vasile Lupu și Decebal, din partea nouă a cartierului.
“Cartierul Ițcani este o prioritate pentru municipalitate la capitolul investiții.
Odată cu darea în funcțiune a acestor investiții se va schimba în bine cartierul Ițcani”, a precizat Ion Lungu, care a mers de multe ori la discuții cu locuitorii acestui cartier în care s-a resimțit lipsa unor investiții mai mari, atât înainte de Revoluție, cât și după.

De altfel, tot la solicitarea locuitorilor cartierului, Primăria Suceava a redeschis Piața Ițcani, din zona Pasarelei CFR, fiind făcute investiții în reabilitarea infrastructurii și asigurarea unor condiții decente de desfacere a mărfurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: “Investiții în valoare de 6 milioane de euro sunt în derulare în cartierul Ițcani”.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ion Lungu: “Investiții în valoare de 6 milioane de euro sunt în derulare în cartierul Ițcani”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei