Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 112 (7724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri la ceas aniversar

Cea mai tristă zi a medicilor veterinari, neplătiți de la începutul anului

În data de 15 mai se marchează la nivel național ”Ziua Medicului Veterinar”, însă anul 2021 nu reprezintă nici un motiv de sărbătoare sau de bucurie. O spune cu toată convingerea medicul veterinar Petrea Dulgheru, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava.

„În cei peste 50 de ani de la reînființarea Asociației Medicilor Veterinari nu cred să fi fost o zi de 15 mai atât de tristă. Au trecut mai bine de patru luni din anul 2021, iar colegii medici veterinari de liberă practică care asigură asistența sanitar-veterinară în localitățile din toată România nu au primit sumele cuvenite conform legii. Personal, am trecut prin perioade grele, de la comunism la capitalism, de la tranziție spre Uniunea Europeană la stat membru, dar nu am crezut că medicul veterinar va ajunge în această situație. În loc de urări întreb guvernanții la modul cel mai serios dacă mai au nevoie de medici veterinari de liberă practică în localitățile de pe întinderea României. Vom începe de îndată proteste în întreaga țară pentru că situația nu mai poate continua așa”, a declarat Petrea Dulgheru  

Pe 15 mai 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat un decret prin care a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacie.

Tot pe 15 mai, dar zece ani mai târziu, 14 medici veterinari au semnat o “Declaraţiune” care a stat la baza înfiinţării Asociaţiei Medicilor Veterinari din România. Asociaţia a fost desfiinţată de comuniști în 1949, dar a fost reînfiinţată pe 15 mai 1971.

Având în vedere toate aceste evenimente legate de data de 15 mai, la al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară, din 1994, 15 mai a fost aleasă ca Ziua Medicului Veterinar.

Cu ocazia Zilei Naționale a Medicului Veterinar, urez tuturor colegilor multă sănătate, bucurie și sperăm că vor veni vremuri mai bune sau măcar vremuri de normalitate, de respectare a legii și a obligațiilor luate față de cei care muncesc în acest domeniu atât de important.   

Cu respect, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, medic primar veterinar Petrea Dulgheru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai tristă zi a medicilor veterinari, neplătiți de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai tristă zi a medicilor veterinari, neplătiți de la începutul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei