Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 112 (7724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Florin Cîțu a anunțat că de la Pașcani la Siret va fi construită o autostradă și nu un drum expres

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat, la Gura Humorului, că în mod sigur de la Pașcani la Siret va fi construită o autostradă și nu un drum expres, așa cum prevede în momentul de față proiectul autostrăzii A7. Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă că deja a fost stabilit traseul final pentru autostrada A7 pe tronsoanele de Pașcani – Suceava – Siret, iar până la finalul acestui an se vor finaliza și studiile de fezabilitate. Cîțu a spus că urmează să fie finalizați și indicatorii tehnico-economici pentru porțiunea Pașcani – Suceava – Siret, care vor arăta că pe aceste tronsoane trebuie construită o autostradă și nu un drum expres. Premierul României a precizat că tronsonul de autostradă Pașcan – Siret va fi finanțat din fonduri europene. El a ținut să-i spună președintelui Consiliului Județean Suceava că „lucrurile merg în direcția bună” în ceea ce privește autostrada A7. „Mă voi asigura că finanțarea o să vină foarte repede, așa cum m-am asigurat și pentru celelalte puncte de infrastructură”, a mai precizat Cîțu.

 

Florin Cîțu a spus că această autostradă A7 trebuie finalizată până în anul 2026.

De asemenea, șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că anunțul făcut de premierul României este „vestea cea mai mare”. Gheorghe Flutur a declarat că această autostradă va da o nouă perspectivă județului Suceava în discuțiile cu investitorii străini și români. „Domnul prim-ministru a înțeles foarte bine mesajul nostru. Diferența aceasta de Produs Intern Brut pe cap de locuitor a Regiunii Nord Est nu poate fi eliminată decât dacă se investește în infrastructura de autostrăzi. Faptul că va fi autostradă de la București până la Siret, pe coridorul 9, ne dă o perspectivă în discuțiile viitoare cu investitorii străini și cu investitorii români”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că autostrada A7 va fi construită mai ușor, având în vedere că traseul nu trece prin arii protejate, este în zonă de șes și nu necesită efectuarea de demolări.

Președintele Consiliului Județean a anunțat joi că traseul final al autostrăzii A7 pe teritoriul județului trece prin apropierea localităților Dolhasca și Liteni, apoi printre Suceava și Salcea, cu un nod de descărcare către Aeroportul „Ștefan cel Mare” și municipiul Suceava. Autostrada va continua apoi ocolind municipiul Suceava la Nord-Est și Nord, cu un nod la intersecția cu DN 29A, pentru direcția Dorohoi, după care va trece prin zona cartierului Ițcani, continuând pe raza comelor Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, apoi prin zona orașului Milișăuți, în paralel cu DN 2, după care va avea traseul pe raza localităților Grănicești, Șerbăuți, Calafindești, Mușenița și Siret. De precizat că autostrada A7 va avea traseul București – Ploiești – Buzău – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Cîțu a anunțat că de la Pașcani la Siret va fi construită o autostradă și nu un drum expres.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin Cîțu a anunțat că de la Pașcani la Siret va fi construită o autostradă și nu un drum expres0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei