Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 103 (7715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Credință

Credincioșii ortodocși din județul Suceava au primit Lumina Sfântă de la Ierusalim în Noaptea de Înviere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns anul acesta din nou în județul Suceava și a fost împărțită credincioșilor ortodocși în Noaptea de Înviere. Avionul care a adus Lumina Sfântă a aterizat pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” sâmbătă seara, în jurul orei 20:20. În aeronava care a venit de la București, acolo unde Lumina Sfântă a fost adusă de Patriarhia Română, se aflau starețul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, arhimandritul Serafim Grigoraș, și părintele consilier economic, Viorel Ilișoi.

Cei doi preoți au fost întâmpinați pe pista aeroportului de Preasfințitul Damaschin Dorneanul, care a împărțit Lumina Sfântă preoților veniți din întreg județul Suceava, din județele învecinate, dar și din Ucraina. Lumina Sfântă a fost întâmpinată de preoți cu cântece bisericești. Printre cei care au fost prezenți pe aeroportul din Suceava pentru a aștepta Lumina Sfântă s-au numărat și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a ținut să precizeze că „am fost martorii unui eveniment deosebit, după un an de zile, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie, Lumina Sfântă, Lumina Învierii, revine pe aeroportul din Suceava. Este o continuitate, dacă ne gândim că în 2009, la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și cu binecuvântarea ÎPS Pimen, fie iertat, Lumina Sfântă venea pentru prima dată în România de la Ierusalim. Acum, sosirea Luminii Sfinte are un simbol aparte. Este, dacă vreți, simbolul revenirii la normalitate. Este Lumina care ne poate uni, ne poate aduce bucuria și încrederea că împreună vom putea înfrânge această pandemie. În județul Suceava sunt semnale că pandemia bate în retragere, dar trebuie să avem în continuare grijă. Nu trebuie să lăsăm garda jos, cum se spune, trebuie să avem în continuare grijă în a respecta toate regulile. Chiar în aceste zile când se prezentau datele oficiale vedeam că rata de infectare în județul Suceava este foarte mică, dar și că se poate face mai mult în ceea ce privește vaccinarea. Un Paște fericit tuturor sucevenilor, tuturor celor care ne vizitează în aceste zile Bucovina și care vor lua Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim de la bisericile noastre din tot județul”. 

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă pentru prima dată în Suceava și în România în anul 2009, la inițiativa președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. De atunci, singurul an în care credincioșii ortodocși nu au primit Lumina Sfântă de la Ierusalim în Noaptea de Înviere a fost în 2020, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioșii ortodocși din județul Suceava au primit Lumina Sfântă de la Ierusalim în Noaptea de Înviere.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Credincioșii ortodocși din județul Suceava au primit Lumina Sfântă de la Ierusalim în Noaptea de Înviere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei