Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 103 (7715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi suplimentare

Lungu, îngrijorat de faptul că județul Suceava e pe ultimul loc la vaccinare

Miercuri, 5 Mai 2021 (11:25:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • El a făcut apel la angajatori, să ofere facilități angajaților care se vaccinează

  • În parcarea Shopping City se vor face vaccinări direct din mașină

Vaccinarea direct din mașină, de tip drive-thru, ar urma să înceapă la Suceava chiar de săptămâna aceasta, în parcarea centrului comercial Shopping City, care a pus la dispoziția autorităților o suprafață de 200 mp din parcare.

Mai multe măsuri de încurajare a vaccinării anti-covid vor fi luate în perioada următoare, ținta fiind imunizarea unui număr cât mai mare de oameni, înainte de relaxarea măsurilor, care ar putea avea consecințe nedorite, precum declanșarea celui de-al patrulea vald pandemic.

“Ieri rata de inciență a îmbolnăvirilor în municipiul Suceava a fost de 0,55 la mia de locuitori. Dar să nu ne culcăm pe o ureche și să păstrăm măsurile de siguranță, în principal spălatul pe mâini. Din păcate, la statistica națională, suntem pe ultimul loc în țară ca număr de vaccinări, ca județ, cu un procent de numai 10% din populație. Fac din nou apel la personalitățile orașului, județului, din toate domeniile de activitate, să îi convingă pe cetățeni că e bine să se vaccineze, să putem avea o imunizare corespunzătoare în oraș și în județ, mai ales că se anunță renunțarea la unele restricții de la 1 iunie”, a spus primarul Ion Lungu.

Săptămâna trecută, în cele trei centre de vaccinare amenajate de municipalitate s-au administrat 1932 de vaccinuri, din care 715 cu Pfizer, 301 AstraZeneca și 916 cu Moderna.

Total vaccinuri administrate în municipiul Suceava sunt 41.991, din care 16.250 cu rapel. Conform primarului, numărul total al persoanelor vaccinate este de 26.941, adică 27% din populația municipiului.

 

Vaccinare de tip drive-thru și centru de vaccinare pentru angajatori

 

În privința măsurilor de încurajare a vaccinării, prima care va fi pusă în aplicare, chiar de la finele săptămânii, este vaccinarea drive-thru de la Shopping City.

Centrul de vaccinare din parcare va funționa în subordinea Primăriei, pentru că altfel nu are cine să plătească cadrele medicale și registratorii.

Trebuie să încheiem un contract cu centrul comercial, am avut deja primele discuții, ne pun la dispoziție o suprafață de 200 de metri pătrați, s-a stabilit circuitul de intrare, zona de vaccinare, zona de așteptare și circuitul de ieșire.

Urmează să luăm aprobări de la DSP și Ministerul Sănătății, să facem funcțional acest drive-thru chiar de săptămâna aceasta.

În privința maratonului de vaccinare, am trimis o solicitare la DSP, iar din discuțiile de astăzi, ar fi o idee ca la CN Ștefan cel Mare să facem un centru de vaccinare pentru angajatori și pentru persoanle care nu se programează pe bază de buletin. Ne dorim ca până în luna iunie să avem o rată de vaccinare de 50%”, a mai spus Ion Lungu, care a făcut apel la angajatori, să ofere facilități angajaților care se vaccinează, precum liber de la serviciu sau alte stimulente, încât să crească rata de imunizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu, îngrijorat de faptul că județul Suceava e pe ultimul loc la vaccinare.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu, îngrijorat de faptul că județul Suceava e pe ultimul loc la vaccinare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei