Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 94 (7706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Intenția ne poate transforma visurile în realitate

Atunci când ne unim imaginația cu puterea intenției, conectăm emisfera dreaptă – sediul proceselor de imaginație creativă – cu emisfera stângă. Emisfera stângă a creierului este locul unde ne asumăm responsabilitatea pentru creațiile noastre și care determină planul de execuție. Când fuzionăm imaginația cu intenția putem spune că am direcționat sau controlat imaginația.

Un cercetător japonez, dr. Masaru Emoto, a demonstrat colosala putere a intenției făcând mii de experimente cu apa, pe care le-a publicat în „Mesajele ascunse în apă” și alte cărți pe acest subiect. Dr. Emoto a descoperit că ideile, cuvintele și muzica au un profund efect asupra structurii moleculare a apei. Dr. Emoto a luat probe de apă dintr-un baraj în Japonia și a descoperit că cristalele ei erau foarte deformate. Apoi a cerut unui preot să se roage pentru apa poluată din baraj și a făcut fotografii ale cristalelor de apă înainte și după rugăciune. Fotografiile probei de apă de dinaintea rugăciunii arătau cristale care erau deformate oribil. După o oră de rugăciune a preotului, apa forma structuri cristaline frumoase care, în cuvintele doctorului Emoto, emiteau „energie luminoasă”.

Dr. Emoto a scris diverse cuvinte în limbi diferite pe bucăți de hârtie și le-a înfășurat în jurul recipientelor cu apă astfel încât cuvintele să fie cu fața spre apă. A descoperit că, după un timp, forma cristalină a apei s-a schimbat dramatic în funcție de intenția din cuvinte. De exemplu, cuvinte și fraze ca „prostule”, „frică” și „îmi produci silă” au produs cristale care erau distorsionate, dispersate și urâte. Când a așezat cuvinte ca „iubire/apreciere”, „mulțumesc” sau „înțelepciune” înfășurate în jurul recipientului cu apă, cristalele apei au format structuri frumoase, geometrice. Altfel spus, cuvintele cu vibrație înaltă au transformat apa într-o formă cristalină, pură și cuvintele cu vibrație joasă au modificat apa într-o formă haotică, dezordonată.

Pe lângă aceasta, Dr Emoto a descoperit că tipuri diferite de muzică au transformat apa în mod dramatic. Când a pus muzică heavy metal unui rezervor de apă, cristalele de apă pe care le-a fotografiat erau rupte în bucăți. Când a pus selecții de Bach, Beethoven și Mozart unor rezervoare diferite de apă, toate au produs forme extraordinar de frumoase. Din nou, anumite tipuri de vibrație au coborât sau ridicat vibrațiile apei. Putem înțelege impactul real al muncii doctorului Emoto dacă ne amintim că organismul uman este alcătuit din 70 procente apă. Așa cum apa din recipiente s-a modificat și apa din interiorul nostru – și prin urmare însuși corpul nostru – răspunde vibrațiilor diferitelor cuvinte și puterilor vindecătoare ale intenției și iubirii.

Intenția acționează ca forța de antrenare ce ghidează imaginația noastră. Intenția este scânteia, aprinderea și raza focalizată de energie care atrage după sine oamenii, locurile și sincronicitățile de care avem nevoie pentru a da viață manifestărilor noastre creative. Nu putem să ne așteptăm ca imaginația singură, fără puterea intenției, să facă lucrurile să se întâmple, la fel cum nu putem aștepta ca doar intenția să facă ceva să se întâmple.

Cum generăm o intenție puternică? Concentrându-ne în mod clar pe dorințele noastre, generăm un gând și emoția care emite un semnal - vibrația intenției noastre - care atrage către noi aceeași vibrație pe care o emitem. Intenția cere atenție la detaliu. Intenția este planul de acțiune pentru a manifesta schimbarea, iar detaliile sunt ceea ce alcătuiesc acest plan de acțiune. Asamblând detaliile este ca și cum ai strânge împreună ingredientele dintr-o rețetă. O rețetă bună specifică toate ingredientele și ce proporții sunt necesare. În același fel, rețeta pentru manifestarea ta trebuie să includă particularitățile, trăsăturile, caracteristicile, calitățile și aspectele pe care le dorim în manifestarea noastră.

Iată câteva exemple. Dacă manifestăm intenția de a avea o casă, de pildă, mai întâi trebuie să avem o idee clară despre cum arată și cum se simte. Începem cu sentimentul pe care dorim să-l creezi și răspunde la următoarele întrebări: Cum vei folosi casa? Va fi casa ta un loc propice pentru iubire, familie? Va fi un loc pentru distracție sau un loc de retragere în singurătate? Ce fel de atmosferă va avea? Cât de mare vrei să fie? Cum va arăta și cine va locui acolo împreună cu tine? Cum îți vei decora casa? Unde va răsări și unde va apune soarele? Vor fi mulți copaci sau va avea vedere? Câte și ce fel de camere va avea casa?

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intenția ne poate transforma visurile în realitate.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 32 voturi
Intenția ne poate transforma visurile în realitate5.0532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei