Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 90 (7702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

Discuții avansate pentru noi zboruri din Suceava spre Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat că în momentul de față există discuții avansate pentru deschiderea unor noi curse aeriene de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava către mai multe destinații externe. Prezent la inaugurarea zborului Suceava – Bruxelles, Gheorghe Flutur a declarat că sunt tratative pentru noi curse de pe aeroportul sucevean către Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv. În același timp, Flutur a subliniat faptul că de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” vor opera nu mai puțin de cinci companii aeriene, dintre care trei și-au anunțat prezența la Suceava anul acesta. Gheorghe Flutur a spus că pe lângă Tarom și Wizz Air, „care sunt mai vechi aici, la Suceava”, de anul acesta vor opera zboruri și companiile Blue Air, Ryan Air și Tui Fly.

Astfel, el a arătat că de pe aeroportul sucevean se poate zbura către 14 destinații, din care 13 sunt externe, în opt țări, respectiv Germania, Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Turcia, Grecia și Egipt. „Din păcate pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru. În 2019 aveam 77.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă din nou pasageri. De luni Belgia relaxează măsurile de pandemie și cu ocazia asta sunt convins că vor fi cursele pline. Este un câștig și dorința mea este să facem acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic la Bruxelles, în perioada imediat următoare”, a mai declarat Gheorghe Flutur. Președintele CJ Suceava a spus că sunt tratative avansate și pentru inaugurarea de noi zboruri externe, printre destinații numărându-se Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv.

Flutur a spus că în momentul de față se lucrează pentru ca noul terminal al aeroportului să fie pus în funcțiune cât mai repede, pentru a putea răspunde așteptărilor pasagerilor de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Noul terminal de pasageri este o investiție finanțată de Consiliul Județean, de aproximativ 3,3 milioane de euro, aerogara urmând să aibă o suprafață de circa 1.400 de metri pătrați. După finalizarea lucrărilor, ambele terminale ale aeroportului vor avea o capacitate de aproximativ 650.000 de pasageri pe an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuții avansate pentru noi zboruri din Suceava spre Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Discuții avansate pentru noi zboruri din Suceava spre Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei