Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 90 (7702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment poliție

Creștere a numărului de accidente grave pe trecerile de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză a polițiștilor suceveni cu privire la problematica accidentelor produse de la începutul acestui an arată că per total numărul de accidente grave a scăzut semnificativ, însă nu și în cazul pietonilor, unde, la capitolul accidente pe trecerile de pietoni, cifrele sunt în creștere.

De la începutul acestui an pe raza județului Suceava s-au produs 38 de accidente grave, cu 17 mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

”Din păcate trendul descendent nu se manifestă și în ceea ce privește accidentele cu implicarea pietonilor, aproape zilnic înregistrându-se evenimente rutiere cu implicarea acestei categorii de participanți la trafic”, a arătat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene. 

 

Șase pietoni decedați de la începutul anului

De la începutul anului 2021 au avut loc 7 accidente pe fondul traversării neregulamentare sau al staționării pe carosabil a pietonilor, deci din vina lor. În urma acestor accidente au decedat 4 persoane (cu 4 mai puține față de perioada similară din anul precedent) și au fost rănite grav alte 3 persoane (cu 4 mai puține comparativ cu perioada similară din 2020).

În ceea ce privește accidentele pe treceri de pietoni, de la începutul anului s-au produs 3 accidente grave (+2 față de perioada similară din 2020) soldate cu două persoane decedate (+2 față de perioada similară din anul 2020). Accidentele grave au avut loc la Suceava și în Fălticeni. De precizat că aici se face referire la accidentele cu consecințe grave și tragice, multe alte accidente fiind trecute la categoria ușoare, dacă victimele au sub 90 de zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii organizează săptămânal acțiuni de control la trecerile de pietoni din municipii, în special în Suceava, cu utilizarea autospecialelor neiscripționate și cu utilizarea tehnicii video omologate, în special pentru surprinderea șoferilor care nu acordă prioritate.

O astfel de acțiune a avut loc pe 15 aprilie, în municipiul Suceava. Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au acționat la mai multe treceri de pietoni din municipiul reședință de județ. 

În cadrul acțiunii au fost aplicate 83 de amenzi, în valoare de aproape 45.000 de lei, și au fost reținute 18 permise de conducere, din care 10 pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

 

Accident pe trecerea de pietoni, la câteva ore după acțiunea polițiștilor

Polițiștii au acționat inclusiv în zona trecerilor de pietoni de pe bulevardul George Enescu și din cartierul Obcini, fiind suspendate 5 permise de conducere.

Din păcate, în seara aceleiași zile, în jurul orei 21:15, un șofer în vârstă de 66 de ani, din Liteni, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Obcinilor, dinspre bulevardul George Enescu înspre bulevardul. 1 Mai, a acroșat cu mașina o tânără în vârstă de 23 ani, localnică, ce se afla în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

Tânăra a suferit leziuni în urma impactului, fiind transportată la Spitalul Județean Suceava. 

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de  „vătămare corporală din culpă” și continuă ancheta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere a numărului de accidente grave pe trecerile de pietoni.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creștere a numărului de accidente grave pe trecerile de pietoni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei