Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 90 (7702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

La doar 13 ani, un copil aflat în plasament s-a spânzurat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O dramă cumplită s-a consumat în comuna Bogdănești, unde un copil în vârstă de doar 13 ani, dat în plasament la o familie, s-a spânzurat. Nenorocirea s-a petrecut în cursul zilei de joi, 15 aprilie, iar copilul era în plasament la familia în cauză de mai bine un an de zile. În ziua tragediei, băiatul ar fi primit un telefon din partea unei rude de sânge. Nu se știe exact ce a discutat minorul, dar cei care erau de față spun că s-a schimbat la față, iar ulterior a ieșit afară. Nimeni nu și-a dat seama ce va urma, iar descoperirea făcută la scurt timp i-a şocat pe toți. Copilul a fost găsit spânzurat într-o fânărie, iar eforturile de a-l readuce la viață s-au dovedit zadarnice.

 

Anchetă demarată de Protecția Copilului Suceava

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a demarat o anchetă în acest caz, în paralel cu ancheta pe care o face Poliția. Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că băiatul în vârstă de 13 ani se afla în familia de asistenților maternali din Bogdănești de mai bine de un an.

„El a fost crescut de bunica maternă de la vârsta de 7 luni. A intrat în sistemul de protecție după ce, în august 2019, a fost găsit pe drumuri de Poliție. A fost adus în Centrul de Primire Urgențe, de unde a fost transferat în plasament. Părea să se fi integrat bine la această familie de asistenți maternali. Mergea la școală, era în clasa a VII-a. Nu a făcut probleme. Ținea legătura cu familia naturală. Cu bunica, dar și cu mama și concubinul acesteia, care este și tatăl băiatului. Femeia a fost căsătorită și are un fiu în vârstă de 26 de ani plecat în străinătate. Se pare că băiatul de 13 ani ar fi vorbit ultima oară la telefon cu tatăl”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava.

Daneliuc a mai completat că familia de asistenți maternali din Bogdănești, care îl avea în plasament pe băiatul de 13 ani, are experiență în creșterea și îngrijirea copiilor. Ei mai au în plasament un minor în vârstă de 12 ani, pe care îl cresc de la vârsta de 2 ani, cu care băiatul de 13 ani avea o relație bună, mai ales că cei doi erau apropiați ca vârstă. „La evaluările care se fac periodic, băiatul nu a dat de înțeles că l-ar fi apăsat ceva, că ar avea o problemă emoțională sau de altă natură pe care nu reușește să o gestioneze. Noi facem o anchetă. Vom sta de vorbă cu familia de asistenți maternali, să vedem ce a dus la această nenorocire”, a completat Nicoleta Daneliuc. 

Familia de asistenți maternali din Bogdănești are atestat încă din anul 2001. În acest timp, asistenții maternali au mai avut în plasament o fată, care între timp a devenit majoră, s-a căsătorit, dar tot ține legătura cu cei care au crescut-o.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La doar 13 ani, un copil aflat în plasament s-a spânzurat.
 Vizualizări articol: 2279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La doar 13 ani, un copil aflat în plasament s-a spânzurat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei